İngiliz dergisinden küstah çıkış

Son sayısında Beşiktaş'taki terör saldırısını sayfalarına taşıyan İngiliz Ekonomist dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırarak PKK’yı ve FETÖ’yü aklayan ifadeler kullandı.

İngiliz dergisinden küstah çıkış
İngiliz dergisinden küstah çıkış
GİRİŞ 16.12.2016 16:02 GÜNCELLEME 16.12.2016 17:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen bombalı saldırı ve başkanlık sistemi tartışmaları dünya medyasında yer almaya devam ediyor. İngiliz Economist dergisi, Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı saldırının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha fazla güç toplamasına yardımcı olacağını ifade ederek algı operasyonu yapmaya çalıştı.

Söz konusu haberin spotunda, "Recep Tayyip Erdoğan tek adam yönetimi için Anayasa'yı değiştirmek istiyor" diyen Economist dergisi, FETÖ ve PKK terör örgütleri ile aynı safta yer alarak bir skandala imza attı.

Haftalık yayımlanan dergi, Beşiktaş’taki patlamayla ilgili olarak ise, ilk saldırganın 400 kilo patlayıcı taşıyan aracı stadyum yakınındaki çevik kuvvet polisi aracının yakınında havaya uçurduğunu, ikinci saldırganın da bir dakikadan az bir süre sonra üzerindeki patlayıcı yüklü yeleği yakınlardaki bir parkta etrafında polisler varken patlattığını aktardı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEN RAHATSIZ

Beşiktaş'ta 44 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının ardından Erdoğan’ın gücünü pekiştireceğini öne süren dergi, Türkiye'deki yeni anayasa çalışmalarına ilişkin şu ifadeleri kullanarak rahatsızlığını belirtti:

"Değişiklikler, başbakanlığı kaldıracak, cumhurbaşkanlığını yürütme gücü makamına yükseltecek ve Erdoğan'a üst düzey kamu görevlileri atama, olağanüstü hâl ilan etme ve kanun hükmünde kararname yayımlama yetkisi verecek. Önümüzdeki bahar referanduma götürülmeden önce parlamentodan onay gerekecek."

FETÖ’YÜ AKLAMAYA ÇALIŞTI

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından alınan güvenlik önlemleri kapsamında yapılan gözaltı ve tutuklulukları eleştiren dergi, ülkedeki milliyetçiler ve muhafazakarlar, “Darbe girişiminde rolünün olduğu düşünülen İslamcı Gülen hareketini suçluyor, diğerleri Almanya, ABD ve Birleşik Krallık'ı da içeren komplo teorilerini de işin içine katıyor" diyerek defalarca ispat edilmiş olmasına rağmen, darbe girişiminin ardında FETÖ’nün olmadığını ima etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I SUÇLADI

Dergide, Türkiye'de kanlı saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK propagandası yapılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin skandal ifadeler kullanıldı. Erdoğan’ın milliyetçi oyları alabilmek için PKK ile yürütülen müzakereleri bozduğu yalanını ortaya atan Economist, terör örgütü PKK’nın yaptığı katliamları ve çözüm sürecini suistimal etmesini görmezden geldi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YI SAVUNDU

Terör örgütü PKK'ya ve onun siyasi uzantılarına yönelik operasyonları saldırı olarak çarpıtan dergi, Erdoğan’ın,  "PKK'nın 2015'te güvenlik güçlerine yönelik saldırılarına karşılık olarak, Kürt siyasetçileri tutuklayarak çatışmayı alevlendirdi, güneydoğudaki kentleri un ufak etti ve 500 bin insanı yerlerinden etti. Taarruzlar, PKK'ya ağır darbe vurdu" ifadelerine yer vererek adeta teröristlerle mücadele edilmemesi gerektiğini savundu.

YORUMLAR 10
  • mert76 7 yıl önce Şikayet Et
    madem sen rahatsız oldun ingiltere,başarıya az kaldı demektir. hicbir İngiliz vatandaşına son yüzyıldır bise olduğunu duydunuz mu???
    Cevapla
  • Frh 7 yıl önce Şikayet Et
    Demekki doğru yoldayız. Eğer bunlar bizleri övseydi o zaman bizde sıkıntı var diye düphelenirdim
    Cevapla
  • Idris 7 yıl önce Şikayet Et
    Akye oy vermedim yurt disindayim tayyibi sevmem baktimki avrupada sevmiyor gicciklik oldun diye bundan sonra oyum tayyibe milliyetciyim ben
    Cevapla
  • Tespit 7 yıl önce Şikayet Et
    Oyun büyük. İngiliz aklı, amerikan silahı, yahudi sermayesi. O dergide rothschild ailesinin güdümünde. Açın gözünüzü artık.
    Cevapla
  • Mustafaa 7 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir yorum kardeş.Cuk diye oturmuş.Bilinen bir söz var." Dünyayı ABD yönetir,ABDyi İsrail,İsrail ide Kraliçe"...Dua edelim.Allah(CC)Uzun Adam ve arkadaşlarını Ümmetin başından eksik etmesin...
    Cevapla
  • Diriliş Alp 7 yıl önce Şikayet Et
    HA İNgiliz ha hainlerin akıl hocası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!