Roth Twitter'daki paylaşımını silmek zorunda kaldı

HRW Direktörü Roth, PKK'nın düzenlediği bir saldırıda hasar gören binaların fotoğraflarını paylaşarak, söz konusu yıkımın Erdoğan hükümeti tarafından yapıldığı imasında bulundu.

Roth Twitter'daki paylaşımını silmek zorunda kaldı
Roth Twitter'daki paylaşımını silmek zorunda kaldı
GİRİŞ 26.12.2016 16:46 GÜNCELLEME 26.12.2016 16:47
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yayımladığı rapor ve paylaşımlarla uluslararası alanda tartışılan İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) İcra Direktörü Kenneth Roth, sosyal medyada, kasım ayında terör örgütü PKK tarafından yapılan ve aralarında iki polisin de bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu.

Roth'un resmi Twitter hesabından, "Hayır, burası Halep değil. Bu Erdoğan'ın Türkiye'sinin Kürtlerin yaşadığı Diyarbakır kentine (ve diğer kentlere) yaptıkları" ifadesiyle dün paylaştığı tweette, terör örgütünün saldırısında yıkılan binaya ait bir fotoğrafı kullanarak algı operasyonu yaptı.

TEPKİLER ÜZERİNE KALDIRDI

HRW Direktörü, attığı tweetin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan tepkiler üzerine paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce 4 Kasım'da düzenlenen saldırıda, 2 polis şehit olmuş, 11 sivil hayatını kaybetmiş, 100'ü aşkın kişi yaralanmıştı.

HRW'NİN TERÖRLE İLİŞKİSİ

HRW'nin 1993 yılından bu yana başında olan Roth, son dönemde PKK ve terör örgütünün siyasi uzantıları hakkındaki açıklamalarıyla "terörle arasına mesafe koymadığı" eleştirilerine muhatap oluyor.

Daha önceki açıklamalarında, "Türkiye'de muhalif Kürt gruplara baskı yapılıyor" türü iddialara yer veren Roth, 10 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısından iki gün sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da saldırının sorumlusu PKK'nın uzantısı TAK hakkında, "Ama Kürt milislerin sivilleri bombalaması için hiçbir neden yok" gibi yumuşak ifadelere yer vermişti. Roth saldırının faillerini "Kürt milisler" olarak tanımlayarak PKK'yı bir terör örgütü olarak görmediğini ortaya koymuştu.

SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Kasım ayında Diyarbakır Bağlar'dadüzenlenen saldırıyı PKK'nın uzantısı TAK birimi resmi sitesinden üstlenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • hacer 7 yıl önce Şikayet Et
    bu insan müsvedesi acaba suriyeyi kıya vuran aylan bebeği,halepi arakanı ve zuluume soykırıma uğrayan başka birçok müslüman ülkesini görmüyormu acaba? at gözlüklerinin açısı bunu almıyor olmalı ki olmayanı kurgulama peşine düşmüş!bizce siz o gözlükleri çıkarıp zulmun işlendiği yere çevirin kalbi. vicdanı pas tutmuş gözlerinizi ...
    Cevapla
  • uzun dönem er 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence kötü niyetli olmayabilir. Bilgi kaynakları ve onu yönlendirenler çok yanlış. Ezilen filistinliler ve bazı gruplar hakkında gerçekten güzel eleştirileri var. Birileri bu adamlara Erdoğan'ın canavar olmadığını anlatması lazım. Durduk yerde düşmanlık yapmaktan çok, yanlış bilgilendiriliyormuş gibi düşünüyorum.
    Cevapla
  • fb li 7 yıl önce Şikayet Et
    biz size ve köpeklerinize daha neler edecez,sen hele bekle bundan sonra bu ülkeye anca twit atarsınız,havla havlayabildiğin kadar bundan sonra sizi meeleticez
    Cevapla
  • Adnan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara icimizden küfür etmekten bir hal olduk.mübarek musluk değilki hangisine yetiştirelim.
    Cevapla
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların sistemleri söz dinletmek istedikleri toplumlara ülkelere önce ayrılıkcı kitleler oluşturmak onları tahrik ederek karışıklık çıkarmak ve onları geriden izleyip bahis yapmak canlı yayınlarla..kana doymamış vampirler bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı