Görüşmeden kaçan Rumlar, KKTC'nin kararına üzülmüş

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yarınki liderler toplantısına katılmayacağını açıklamasının ardından Rum lider Anastasiadis Twitter üzerinden açıklamada bulundu.

Görüşmeden kaçan Rumlar, KKTC'nin kararına üzülmüş
Görüşmeden kaçan Rumlar, KKTC'nin kararına üzülmüş
GİRİŞ 22.02.2017 17:39 GÜNCELLEME 22.02.2017 17:46
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 1950'de Kıbrıs ile Yunanistan'ın birleşmesini öngören bir halk oylamasının Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi parlamentosunda anılması üzerine yarın yapılacak haftalık toplantıya katılmayacağını söylemesinin ardından, Rum mevkidaşı bu karardan üzüntü duyduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiadis, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Diyaloga devam etmeye her zaman hazırım" dedi.

Anastasiadis ile Akıncı arasında yapılan yeniden birleşme görüşmeleri, Rum Kesimi parlamentosunun 1950'de yapılan ve adanın Yunanistan ile birleşmesini kabul eden "enosis" isimli referandumu anmasının ardından geçtiğimiz hafta aniden kesilmişti.

Kıbrıs Rum Kesimi hükümeti sözcüsü Nikos Christodoulides de, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Maalesef Birleşmiş Milletler tarafından bize yarın için planlanan toplantının, Kıbrıslı Türk liderin katılmayı reddetmesi üzerine gerçekleşmeyeceği bilgisi verildi" dedi.

YORUMLAR 14
  • cem 7 yıl önce Şikayet Et
    şu rumlar alttan alıp burunlarını sürtmek lazım...
    Cevapla
  • Ak Gönüllüler 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Rum yönetimi ne kadar alçakmış şahit olduk.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde 450 000 Isparta'lı var.Onlar düşünsün.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok çok iyi olmuş. Yaptığımız her görüşme Türkiye'ye de KKTC' de sadece zemin ve zaman kaybettirir. Birleşmiş Milletler Filistin'e, Suriye'ye, Mayenmar'a ve Çin Sincan Uygur bölgesine yönelsin. Kıbrıs'ta huzur var, asayiş var. Bizimkiler de AB sevdasından vazgeçsin...
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    hem kac hem uzul
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum