Kurz: Başörtüsü yükümlülüğünü kabul etmiyoruz

Türk yetkililerinin referandum etkinliğini iptal eden Avusturya, şimdi de Avusturya İslam Topluluğu'nun yayınladığı başörtüsü fetva metnine saldırdı.

Kurz: Başörtüsü yükümlülüğünü kabul etmiyoruz
Kurz: Başörtüsü yükümlülüğünü kabul etmiyoruz
GİRİŞ 07.03.2017 13:07 GÜNCELLEME 07.03.2017 14:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avusturya İslam Topluluğu'nun çocukluk dönemini geride bırakmış Müslüman kadınların örtünmelerine ilişkin fetva metnine tepki gösteren Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, "Uyum bakanı olarak açıkça söylüyorum ki, başörtüsü yükümlülüğünü kabul etmiyoruz" dedi.

Avusturya'da Türk yetkililerinin referandum etkinliği düzenleme konusu tartışılmaya devam ederken, yeni bir gündem daha oluştu.

Avusturya İslam Topluluğu'nun (İGGÖ) internet sitesinde yer alan, 'yetişkin Müslüman kadınların başörtüsü takmasına' yönelik fetva metni, ülkedeki merkez sağ (ÖVP) ve sosyal demokrat (SPÖ) partili siyasiler tarafından saldırıya uğradı.

​'KONU ÇARPITILIYOR'

İGGÖ Başkanı İbrahim Olgun konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Avusturya basının konuyu çarptırdığını belirterek, İslam Topluluğu Fetva Kurulunun, başörtüsünün İslam dininde yerinin olup olmadığına yönelik bir soruya cevaben yaptığı açıklamanın tamamen farklı bir yöne çekildiğini bildirdi.

Olgun, kendilerine verilen tepkileri anlamakta zorluk çektiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

'BU KONUDA BAŞKASININ MÜDAHALE HAKKI YOK'

"Biz burada İslam toplumunu resmen temsil eden kurumuz ve iç işleyişimiz Anayasa Mahkemesi tarafından güvence altına alınmıştır. Burada Müslümanları dini konular hakkında bilgilendirmek ve fetva vermek ile mükellefiz. Doğal olarak bu mesele bizim iç işimizdir. Dini konulara ilişkin sorulara bizim kurumumuz cevaplar ve içeriğine dair bilgi verir. Bu konuda başkalarının müdahale etme hakkı yoktur. Aksi takdirde Avusturya'da bir din özgürlüğünden bahsedilemez."

Bütün medya ve parti yetkililerine çağrıda bulunan Olgun, "Biz nasıl siyasi alana karışmıyor ve müdahil olmuyorsak, aynı şekilde siyasi partilerin, veya medya organlarının  dini inançlarımızın içeriğine karışmalarını, müdahil olmalarını istemiyoruz." dedi.

YORUMLAR 4
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    bizde Hristiyanlarin günah çıkarma yükümlülüğünü kabul etmiyoruz uyumdan sorumlu bir vatandaş olarak
    Cevapla
  • dogrucu 7 yıl önce Şikayet Et
    dindarlar üzerinde baskı rejimi uyguluyorlar
    Cevapla
  • Levent 7 yıl önce Şikayet Et
    18 yaşında millet vekilimi olurmuş bak oluyormuş adamlar yapmış cocuk 21 22 yaşlarında cıkıp bizim başbakanımıza cumhurbaşkanımıza laf söylüyor cevabı veren kim 50 yaşındakı mehti eker bunun karşısına cıkaracaksın 18 yaşında bir türk gençini nefesini kesecek
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Soruyla sana olta atmışlar sen de oyuna gelmişsin. 28 Şubat tan ders almak lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu