'Türkiye güçlenecek'! Irkçı lider tutuştu

Türkiye'de halk oylamasına sunulan yeni anayasa ile ülkenin daha fazla güçleneceğini söyleyen Wilders, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde protesto gösterisinde bulundu.

GİRİŞ 08.03.2017 15:21 GÜNCELLEME 09.03.2017 10:59
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla cumartesi günü Hollanda'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili etkinliğini protesto etti.

Wilders, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde Türkçe ve Hollandaca "Uzak dur, bu bizim ülkemiz" yazılı pankart açtı.

''TÜRK BAKANLARA İZİN VEREMEYİZ''

PW lideri Wilders, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'de halk oylamasına sunulan yeni anayasanın cumhurbaşkanına daha fazla güç verdiğini belirterek "Türk bakanların Hollanda'ya gelip bizim ülkemizde böyle bir rejim için lobi yapmasına izin veremeyiz" ifadelerini kullandı.

BAKANLARI İSTENMEYEN ADAM İLAN EDELİM

Hollanda hükümetinin etkinliği engellenmekte çok etkisiz davrandığını, Çavuşoğlu'nun konuşmasının neden engellenmediğini hala anlamadığını söyleyen Wilders, Türk bakanların 16 Nisan'da yapılacak referanduma kadar geçici süreyle "istenmeyen adam" ilan edilmesini istedi.

YORUMLAR 28
  • Selime -Hollanda 7 yıl önce Şikayet Et
    O 'Wilders'e bu Hollanda'yi dar edecegiz,kislalarda gizli gezsin siginsin yurusun koruma altinda .Kim oluyor 'da Turk,milletine bakan,cumhurbakanligina'' istenmez kisi''lakabi takiyor.Kendisi geldigi yere hitsin onun asli Israïl orali olduguna gore kendi gitsin Hollanda'dan.Birgun insallah Hollanda-Turk bayragini cekecegim ,Allaha tez kavusursa.
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    engeleyenezsın ozgurlukten demokrasıden bahsedıyorsan engelleyemezsın ıkıncısı karsında eskı pısırık ıcıne kapanık guzsuz turkıye yok
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kudurduğuna göre demek ki doğru yoldayız.
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    ifade özgürlüğü diye ağlayan avrupanın gerçek nazivari yüzü.
    Cevapla
  • Kayı boyu 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ortaçağ formatına geri döndü.Tıpkı Osmanlı dönemindeki gibi.Yeni Türkiye'nin dirilişi ağır geldi bu keferelere.Beter olun inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?