Devlet televizyonunda Türkçe "Hayır" kampanyası!

Almanya, anayasa değişikliği referandumu için devlet televizyonu eliyle açıkça 'hayır' kampanyası yürütmeye başladı. Üstelik bunu Türkçe yapıyor.

Devlet televizyonunda Türkçe "Hayır" kampanyası!
Devlet televizyonunda Türkçe "Hayır" kampanyası!
GİRİŞ 10.03.2017 11:14 GÜNCELLEME 10.03.2017 11:14
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Almanya'da Türkiye düşmanlığı, her alanda sürüyor. Türkiye'nin güçlenmesini ve uluslarararası alanda daha fazla söz sahibi olmasını istemeyen Almanya'da, devlet televizyonu eliyle, açıkça "hayır" kampanyası yürütülüyor. Hem de Türkçe....
 
Ard televizyonunda yayınlanan üç dakikalık dosyada, alenen türkiye ve cumhurbaşkanı erdoğan düşmanlığı yapılıyor. Akıl almaz ve gerçeklerle bağdaşmayan iddialara yer veriliyor. Başkanlık sisteminin türk demokrasisinin sonu olacağı iddia ediliyor. 
 
Alman devletinin resmi sesi olan Ard'nin skandal iddiaları bulunla da sınırlı değil.  Sunucu öyle iddialarda bulunuyor ki, sözleri Türkiye düşmanlığını ayan beyan ortaya koyuyor.  Ard televizyonu, yeni sistemde cumhurbaşkanının ülkeyi sınırsız sayıda kararname ile yönetebileceğini öne sürüyor.  Arzu ederse Meclisi fesh etme yetkisine de sahip olduğu iddia ediliyor. Hatta yargının da bağımızlığını kaybedeceği öne sürülüyor. 
 
Özetle, Ard açıkça "Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yeni sisteme geçmesin" diyor.  Çünkü güçlü bir liderlikle, ülkenin çok daha büyük bir hızla güçleneceğinin farkındalar.  Tam da bu nedenle, anayasa değişikliğindeki asıl gerçekleri halktan saklıyorlar.  Örneğin, meclisin fesh edilmesi durumunda cumhurbaşkanı için de seçimlerin yenileneceğinden bahsetmiyorlar.
 
Yargı bağımsızlığını yok olacağı gibi temelsiz iddialarda bulunuyorlar ama yeni sistemde cumhurbaşkanının her suçtan yargılanabileceğini söylemiyorlar.  Şu anda Cumhurbaşkanı, sadece vatana ihanetten yargılanabiliyor. 

Ard ayrıca, yargı yetkisi hakkındaki, önemli bir başka değişikliği ağzına bile almadı. Mevcut anayasada "yargı yetkisi, türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır" deniyor.  Halbuki bu ifadeye, yeni anayasada "tarafsız" kelimesi de eklenecek. 
 

YORUMLAR 23
  • oku yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu yüzden EVET EVET EVET. Tüm Türkiye düşmanları hayır diyorsa biz EVET diyoruz...
    Cevapla
  • iskender karsli 7 yıl önce Şikayet Et
    oyu biz kullanioz onlar konussun dursun
    Cevapla
  • Deli Ibram 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamiyirum bizim Hayırcıları...azicik vatanini seven eveeeet demeli bence...Bunlarin kime hizmet ettigi belli ..
    Cevapla
  • Barbaros 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis kamu kurumları tercih etmesin makam aracı mercedes.bu en doğal hakkimiz.
    Cevapla
  • Barbaros 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi