AB Konseyi'nden skandal Hollanda açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Hollanda'nın uyguladığı anti-demokratik uygulamaları görmezden gelip, Twitter üzerinden küstah açıklamalarda bulundu.

AB Konseyi'nden skandal Hollanda açıklaması
AB Konseyi'nden skandal Hollanda açıklaması
GİRİŞ 15.03.2017 12:25 GÜNCELLEME 15.03.2017 13:17
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye-Hollanda arasındaki siyasi krize ilişkin yaptığı açıklamada "Eğer biri Rotterdam'da faşizm görüyorsa gerçeklikle bağı kopmuştur" dedi.

Konsey Başkanı Hollanda'nın Türk bakanlara uyguladığı rezaleti kulak arkası etti. Konuyla ilgili skandal açıklamasını Twitter'dan yapan Tusk "Rotterdam kenti Naziler tarafından yok edildi. Bugün belediye başkanı Fas doğumlu biri. Orada faşizm gören birinin gerçeklikle bağı kopmuştur. Biz Avrupalıyız ve gururluyuz" ifadelerini kullandı.

​''HOLLANDA DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ''

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan AB Konseyi Başkanı burada yaptığı açıklamada da aynı ifadeleri kullandı. Son günlerde yaşanan küstah hadiseleri adeta hiçe sayan Tusk, Hollanda'yı demokratik bir ülke olarak tanımladı.

Tusk: "Hollanda Avrupa'dır. Avrupa Hollanda'dır. Bu ülke demokrasi ve özgürlük ülkesidir. Erasmus'un kenti Rotterdam Naziler tarafından tamamen yok edildi. Şu anda Fas doğumlu biri kentin belediye başkanı. Eğer birileri Rotterdam'da faşizm görüyorsa onlar gerçeklikle bağlarını tamamen koparmışlardır" dedi.

AB KOMİSYONU BAŞKANI "ŞOKE OLDUM"

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise, Avrupa Parlamentosu'nda katıldığı oturumdaki açıklamalarında "Türkiye'nin Nazi taşlaması nedeniyle şoke oldum" dedi.

Juncker açıklamasında şunları kaydetti. "Naziler ve mevcut Alman hükümeti arasında bu karşılaştırma asla kabul edilemez.."

AB ÜYELİĞİ ÜZERİNDEN TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ

Juncker ayrıca, Türk yetkililerin açıklamalarının Türkiye'yi Avrupa Birliği üyesi olma ihtimalinden gittikçe uzaklaştırdığını belirtti.

YORUMLAR 66
  • piyade 7 yıl önce Şikayet Et
    bu soysuzlarin akli ve aciklamalari bize lazim degil, birbirlerini isirip kuduzdan geberip gidecekler
    Cevapla
  • Cimbom23 7 yıl önce Şikayet Et
    sen avrupalıysan ve gururlaysan bizde TÜRKÜZ MÜSLÜMANIZ ve Gururluyuz ELHAMDÜLİLLAH
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 7 yıl önce Şikayet Et
    15 yil evvel Avrupa'da oy kullanma hakkimiz dahi yoktu ! Recep Tayyip Erdogan, Avrupada yasiyan Türk halkina "Vatandasimiza" oy verme hakkina kavusturdu, ancak gelgör ki namkör çakallar yinede Tayyibe Diktatör diyebiliyor. terorist hain FETÖ megilli kisiliksiz tiplere yaziklar olsun. Avrupa'sahsen kendi öz askerini savaslarda kullanmaz, ya kimi kullanir ? tabiki bunca haini busuna besleyip himayesine almazdi ! Avrupa'yillarca besledigi sinsi silahi hainler, ülkeme mehmedime saldirmak için pusuya yatmis firsat kollayan namussuzlar. Avrupa'nin entrikalarin ana sevebi, mide agrisi => Türkiye'nin trilyonlarca Milyar dollars Fonun Avrupa'dan Türkiye'ye akisini engellemektir.
    Cevapla
  • bg turk 7 yıl önce Şikayet Et
    bati avrupanin hicbir gurur duyulacak tarafi YOKTUR bugun yedikleri paralar HER SOMURGE PARASI kanli para ama orta digudan ama afrikadan ama amerikadan , vampir gibi aizlari kan dolu ve insanliktan bahsediyorlar , fransanin dedigi gibi en buyuk fransiz basarisi IKIYUZLULUKLERI
    Cevapla
  • nkb0655 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin kalın kafanızın almadığı bu işte. Gidip sömürge yaptığınız insanları asimile ettikten sonra getirip reklamını yapacağınız yerlere yerleştiriyorsunuz sonra Avrupa demokratik. Bak belediye başkanı müslüman. Kırk yıl önce zorla hristiyan edilen adam oldu sana müslüman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Apple yeni cihazlarını tanıttı! Sürpriz indirim kararı: Giriş seviyesi 15 bin 999'a düştü