AB’den İngiltere’ye ağır fatura!

İngiltere'nin Avrupa birliğinden ayrılmasının (Brexit) maliyetinin yaklaşık 50 milyar sterlin olduğu açıkladı.

AB’den İngiltere’ye ağır fatura!
AB’den İngiltere’ye ağır fatura!
GİRİŞ 25.03.2017 08:48 GÜNCELLEME 25.03.2017 09:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiliz yayın kurumu BBC’ye verdiği röportajda, “Bilimsel olarak İngiltere’nin yükümlülüklerinin neler olduğunu hesaplamalıyız. Buna göre bir fatura ödenmek zorunda” ifadelerini kullandı.

50 MİLYAR STERLİN

Juncker, İngiltere’nin toplamda ödemesi gereken meblağın basında yer aldığı gibi 50 milyar sterlin seviyesinde olup olmadığının sorulması üzerine, “Yaklaşık olarak o seviyede” şeklinde cevap verdi.

Juncker, İngiltere’nin AB’ye ödemesi gereken meblağın İngiliz Parlamentosunun eski taahhütlerini yansıtacak şekilde olacağını söyledi.

''ÜZÜLECEĞİM''

İngiltere’nin AB’den ayrılmasından dolayı üzüntü duyduğunun altını çizen Juncker, “Bu başarısızlık ve trajedi. İngiltere ayrıldığında, referandumun yapıldığı zamanda olduğu gibi üzüleceğim. İngiltere konusunda asla düşmanca bir tavır içerisinde değilim. Dostça ve adil bir şekilde müzakere edeceğiz” ifadelerini kullandı.

''İNSAN ONURUNA SAYGI DUYUYORUM''

Juncker, “İngiltere’de yaşayan AB vatandaşlarının, AB’de yaşayan İngiliz vatandaşlarının haklarını korumak konusunda kararlıyım. Bu bir pazarlık değil. İnsan onuruna saygı duymakla ilgilidir” şeklinde konuştu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, 29 Mart tarihinde AB’den resmen çıkış sürecini başlatacak olan 50. maddeyi yürürlüğe sokacağını açıklamıştı

YORUMLAR 3
  • Demokrat 7 yıl önce Şikayet Et
    Para birligi yoktu zaten. Ingilizler somurgeleriyle ticaretine Avrupayi ortak etmemek icin (somurgelerini baskalarina somurtturmemk icin) kendi parasi sterlini kullandi. BU faturayi nereden cikariyor AB. Muflis bakkal eski defterleri karistirmis. ABD'de 11 Eylul madurlari da Suudi Arabistan'i mahkemeye vermis. Ortadogu, Viyetnam, Afganistan da ABD'yi mahkemeye versin ozaman.
    Cevapla
  • Uygurlu 7 yıl önce Şikayet Et
    siz ne zamandir insan onuruna saygi duyuyorsunuz? Zaten duyamazsiniz cunku onuruz yok.
    Cevapla
  • vanga 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupa türkiyeye savaş açtığı gibi kendisinden ayrılan ingiltereyede savaş açıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar