Cumhurbaşkanı adayı kopya çekti

Fransa’da cumhurbaşkanı adaylarının kozlarını paylaştığı televizyon programında, Fillon’un kopya aldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı adayı kopya çekti
Cumhurbaşkanı adayı kopya çekti
GİRİŞ 26.03.2017 15:34 GÜNCELLEME 26.03.2017 15:34

Fransa’da cumhurbaşkanı adaylarının kozlarını paylaştığı televizyon programında, son dönemlerde adından sıkça söz ettiren François Fillon’un telefonunu masanın üzerinde tutarak iletişim danışmanı Anne Meaux’dan program boyunca “kopya” aldığı ortaya çıktı.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 ay kala, ülkenin önde gelen televizyon kanallarından TF1’de beş favori adayın karşılaştırıldığı canlı yayınına “kopya çekme” olayı damga vurdu. Adayların birbirlerine kelime oyunu yapması zaman zaman eğlenceli görüntülere sahne olurken, bu anlar sosyal medyada geniş yer buldu. Fakat geceye damga vuran olay Sarkozy döneminde başbakanlık yapmış olan Cumhuriyetçiler Partisi (LR) adayı François Fillon’un cep telefonuyla kopya çekmesi oldu. Fillon’un telefonunu masanın üzerinde tutarak iletişim danışmanı Anne Meaux’dan program boyunca “kopya” çektiği ortaya çıktı. Diğer adaylar program sonrası olay hakkında şikayetlerini dile getirirken, konu sosyal medyada gündeme oturdu.



Fillon, daha sonra katıldığı başka bir siyasi programda sunucu David Pujadas’ın “Telefonunuz kapalı değil mi Sayın Fillon” sorusuyla kopya imasına maruz kaldı. Fillon ise “Programlarda telefon kullanmıyorum” diyerek “yeni bir iftira” olduğunu ifade etti.

Kopya çektiğini kesin dille reddeden Fransız adayı, program görüntülerinin analizi yalanladı. Öte yandan, televizyon kanallarınca bir sonraki canlı yayında telefon yasağı uygulama kararı alındı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!