İskoç hükümetinden dev adım! Resmen başvurdular

İskoçya Birinci Bakanı Nicola Sturgeon, İskoçya için bağımsızlık referandumu düzenleme talebini İngiltere Başbakanı Theresa May'e iletti.

İskoç hükümetinden dev adım! Resmen başvurdular
İskoç hükümetinden dev adım! Resmen başvurdular
GİRİŞ 31.03.2017 16:02 GÜNCELLEME 31.03.2017 17:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İskoçya'nın bağımsızlık talepleri, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış süreci olan Brexit'in devreye sokulmasıyla yeniden yükseldi.

LONDRA İLE GÖRÜŞME BAŞLATMA TALEBİ

Sputnik'in haberine göre, Sturgeon mektubunda, ''İskoçya 1998 Yasası'na dayanarak, İskoç meclisince düzenlenecek bir bağımsızlık referandumunun yapılmasına yönelik hükümetlerimiz arasında anlaşma sağlanması için sizlere yazıyorum'' ifadelerini kullandı.

''THATCHER'IN ÇOCUĞU''

Öte yandan Sturgeon'un metin taslağını hazırlarken çekilmiş bir pozu, İskoçya hükümetinin resmi twitter hesabından paylaşıldı. Fotoğrafta Sturgeon, dizlerini kırmış kanepede rahat bir şekilde çalışırken görülüyor.

​Fotoğraf, eski İngiltere başbakanlarından ''Demir Lady'' lakaplı Margaret Thatcher'ın 1980'li yıllarda çekilmiş benzer bir pozuna benzetiliyor.

​Sturgeon, daha önce yaptığı açıklamada kendisini ''Thatcher'ın çocuğu'' olarak nitelendirmişti. Sturgeon, Thatcher'ın Muhafazakar Partisi'nin politikalarına duyduğu tepki olarak siyasete atıldığını ifade ediyor.

YORUMLAR 2
  • Nazım Zengin 7 yıl önce Şikayet Et
    21. asrın yaşlı adamları da avrupa ülkeleri olacak...
    Cevapla
  • Çözülen_Krallık 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz işgali altındaki İskoçya bağımsızlığını kazanırsa, peşinden Kuzey İrlanda da bağımsızlık isteyecektir. Böylece Birleşik Krallık, Çözülen Krallık haline dönüşecektir. Büyük Britanya gidecek, Küçük Britanya gelecektir....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!