Cebelitarık'ın yeni valisi tartışmalara dahil oldu

Brexit sürecinin başlamasının ardından Cebelitarık, hem İngiltere hem de İspanya’nın ana gündem maddesi haline geldi. Cebelitarık'ın yeni valisi de bu tartışmalara dahil oldu.

Cebelitarık'ın yeni valisi tartışmalara dahil oldu
Cebelitarık'ın yeni valisi tartışmalara dahil oldu
GİRİŞ 05.04.2017 14:56 GÜNCELLEME 05.04.2017 15:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere’nin İspanya yarımadasının güneyinde yer alan ''deniz aşırı toprağı'' Cebelitarık’ın yeni valisi dün belirlendi. 2009 Kainat Güzeli Kaiane Lopez (evlenmeden önceki adıyla Kaiane Aldorino) yeni Cebelitarık Valisi oldu.

''NEDEN BAYRAĞIMIZI DEĞİŞTİRELİM?''

Göreve gelmesinin ardından The Mail’e konuşan Lopez, İngiliz olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek ''Cebelitarık İngiliz ve öyle kalmaya da devam edecek. Neden bayrağımızı değiştirmek isteyelim'' diye sordu.

''HEPSİ BİRER İLHAM KAYNAĞI''

Lopez, yemin töreninde yaptığı konuşmada da ''Vali yardımcısı olarak görev yaptığım son birkaç yılda, bu görevi tam olarak yerine getirebilmek için çok çalışma ve adanmışlığa gerek olduğuna şahitlik ettim. Önceki valilerimize, bu görevin değerine verdikleri katkılardan ötürü teşekkür etmek isterim. Hepsi gerçek birer ilham kaynağ'' dedi.

İSPANYA VE İNGİLTERE ARASINDA NELER YAŞANMIŞTI?

Cebelitarık, bugünlerde Londra ile Madrid arasındaki gerilimin temel nedeni. Öyle ki İngiltere’nin AB’den ayrılma sürecini resmen başlatmasının ardından, Birlik’in Cebelitarık’la ilgili ilk söz hakkını İspanya vermesinin ardından iki ülkeden gelen açıklamalarda olası bir savaş ihtimali bile dillendirilmişti.

YORUMLAR 3
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    çekin elinizi dünyanın boğazından.. (cebelitarık,süveyş,aden vb.vb.)
    Cevapla
  • anti britanya 7 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın çivisini çıkaran millet:ingilizler
    Cevapla
  • Dost 7 yıl önce Şikayet Et
    kendini atayanlara karşı konuşacak hali mi var bir valinin. beklenti yok biz AB ye girelim gerekirse UK ayrılarım mı diyeekti?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...