Alman vekilden 'Türkiye' talebi

Almanya Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Sosyal Demokrat Partili (SPD) Wolfgang Hellmich Alman hükümetine Türk tarafına baskıyı artırması çağrısında bulundu.

Alman vekilden 'Türkiye' talebi
Alman vekilden 'Türkiye' talebi
GİRİŞ 24.07.2017 10:18 GÜNCELLEME 24.07.2017 10:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Alman milletvekillerinin Konya'daki NATO üssünde görev yapan Alman askerlerini ziyareti konusunda Ankara ile Berlin arasında yaşanan krizle ilgili Almanya Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich küstah açıklamalarda bulundu.

Die Welt gazetesine bir açıklama yapan Hellmich "Alman hükümeti net bir çizgi çekmeli ve 'Biz Ağustos sonuna kadar zaman veriyoruz, o zaman bir karar verilmek zorunda' demeli" ifadelerini kullandı.

Hellmich, "Almanya NATO'da prensip meselesini netleştirmek için aktif bir şekilde bastırmalı. Biz Türkiye'nin duruma göre keyfi karar vermesine bağımlı olmak istemiyoruz ve olamayız. Bize şantaj yapılmasına ise izin veremeyiz" dedi.

Komisyon başkanı Hellmich, Alman Ordusu'nun parlamenter bir ordu olduğunun altını çizerek, "koşulsuz ziyaret hakkının müzakereye açık olmadığının" altını çizdi.

Konya'ya ziyaret hakkının kendisi için bir "ittifak sorunu" olduğunu söyleyen SPD'li Hellmich, Türkiye'nin müttefik olarak konumunun sorgulanmasına neden olduğunu söyledi. Hellmich, Türkiye'nin Avusturya ile gerginlik nedeniyle ikili NATO ortaklık programını baltaladığını ve bunun ittifakta askeri zayıflık yarattığını kaydetti.

Federal hükümet ziyaretle ilgili Türkiye'ye herhangi bir mühlet tanımanın söz konusu olmadığını belirtmiş, NATO dahil her türlü düzlemde Türkiye ile diyalog yolu arandığı belirtilmişti.

YORUMLAR 8
  • Hakan can 6 yıl önce Şikayet Et
    Aaaah ah nerde o ecevit,demirel,Çiller, mesut,erdal ve ismet İnönü donemleriki hem hakaret edin hemde köle edin turkiyemi degilmi... ama sabredin chp gelirse devletin anahtari yine sizde..
    Cevapla
  • Adem Yıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye onların istemediği şekilde ilerlemeler kaydediyor kalkınıyor bunu Çekemiyorlar Türkiye'yi Avrupa Birliğine alınmama sebepleri Türkiye'nin Müslüman olması ve nüfusun yoğunluğu Eğer bu şartlarda Türkiye'yi Avrupa Birliğine alırlarsa Türkiye Avrupa Birliği'nde söz sahibi ikinci ülke olacak şimdiye kadar Ecevit Demirel Çiller Bunlar ne yapmışlar Amerika'nın Avrupa'nın her dediğine Evet evet dedikleri için ortalık güllük gülistanlık da şimdi onlara Evet demeyen menfaatlerini savunan hakkını savunan bir Türkiye hükümeti var tabii ki onun için çekemiyorlar Ben dış politikayı oldukça beğeniyorum eleştirilecek bir yanını göremiyorum burada sonuna kadar haklı olan Türkiye
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan siz bizim bakalnlarımıza izin vermıyorsunuz reıse toplantı için izin vermıyorsunuz bunun neresı koşulsuz oluyorki bal gibi koşul işte kısasa kısas.....
    Cevapla
  • Davut 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kendilerini ne sanıyor ya dayan Türkiyem az kaldı bunların hepsi önümüzde diz çökecek
    Cevapla
  • Yalanı düzeltin 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye geri adım attı, dize getirdik, firmalara soruştirma açmakdan vazgeçirtik; diye tüm alman gazetelerde yazıyor.
    Cevapla
  • Alemdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep varya israil in pisligi geberip gisteren Zionistler sirf buyuk israili kurmak icin oluyor butun bu ortadogu oyunlari heryerde lobi kurdular ve insanlar guclu ulkeleri kendilerine maymun ettiler bir sadece turkiyemiz kaldi ve bir kac musluman ulkesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri