Merkel korkudan Türkçe 'konuştu'!

Angela Merkel'i şimdi de Türk seçmenleri kaybetme korkusu sardı. Türkiye karşıtı açıklamalarıyla Türk seçmenlerin tepkisini çeken Merkel, oy alabilmek için Türkçe afişler hazırladı

Merkel korkudan Türkçe 'konuştu'!
Merkel korkudan Türkçe 'konuştu'!
GİRİŞ 22.09.2017 12:35 GÜNCELLEME 22.09.2017 12:36
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Almanya'da genel seçimlere iki gün kalırken, Başbakan Angela Merkel, oy kaybı korkusu yaşıyor. Seçimlerden önce özellikle Türkiye karşıtı söylemleri ile öne çıkan Merkel'in Türk seçmelerin desteğini kaybettiği ifade ediliyor. Türkiye karşıtlığı üzerinden seçimlerde oy alma stratejisi izleyen Merkel'in söylemleri Almanya'da yaşayan Türk seçmenlerin tepkisini çekti.

Özellikle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki Türk vatandaşlarına, Türkiye karşıtı partilere oy vermemeleri sonrası, Merkel'in partisi CDU ve Martin Schulz'un partisi SPD'nin Türk seçmenlerin desteğini kaybetmeye başladığı ifade ediliyor.

Buna karşın Merkel'in seçimlerde Türk seçmenlerden oy alabilmek için Türkçe afişler hazırladığı ortaya çıktı. Merkel'in partisi CDU tarafından hazırlanan afişlerde, Türk seçmenlerden oy vermeleri isteniyor. Daha çok ekonomik vaatlerin yer aldığı afişlerden Türk seçmenlerden CDU'ya oy vermeleri isteniyor.

TERÖRİSTLERE KUCAK AÇTI

Türkiye'yi AB müzakerelerini sona erdirmekle tehdit eden Merkel, AB üyesi ülkelerden beklenen desteği alamazken, terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye ev sahipliği yaptığı için Türkiye'nin tepkisini çekiyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 28
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    ha şöyle birazda siz dilimizi öğrenin
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüfkiye'ye Düşmanlık edenlere oy vermeyecek kadar basiretlidir milletimiz.Teröristlere bağrını,sarayını açan onları kollayan sahip çıkanlar gün gelecek pişman olacaklar.ĺ
    Cevapla
  • Ozan elazig 6 yıl önce Şikayet Et
    Oylar gitti bosuna ugrasma merkel.haydi kardeslerim yarinki oy pusulalarina rte yazmayi unutmayalim
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    ha gayret ha şehadet getirecen
    Cevapla
  • bayburtlu ethem 6 yıl önce Şikayet Et
    mutlu almanya için merkele hayırrr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!