Almanya'da Türkiye için büyük uzlaşma!

Almanya'da iki haftadır süren koalisyon ön görüşmelerinde taraflar arasında Türkiye politikasında büyük oranda uzlaşma sağlandı.

Almanya'da Türkiye için büyük uzlaşma!
Almanya'da Türkiye için büyük uzlaşma!
GİRİŞ 02.11.2017 14:22 GÜNCELLEME 02.11.2017 14:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Taraflar Türkiye'yle AB üyelik müzakerelerini sonlandırma yerine dondurmada uzlaşıyor. 

Berlin'de Hıristiyan Birlik (CDU/CSU), Yeşiller ve Hür Demokratlar (FDP) arasında koalisyon ön görüşmelerinde ikinci haftaya girildi. Koalisyon görüşmelerinde yeni hükümetin izleyeceği Türkiye politikası önemli tartışma konusu. Taraflar arasında önemli görüş ayrılıkları bulunuyor.

Başta Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) olmak üzere Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hür Demokratlar Türkiye'yle AB'ye üyelik müzakerelerinin sonlandırılmasından yana ve bunun koalisyon sözleşmesinde yer almasını istiyorlar. Yeşiller ise müzakerelerin sonlandırılmasına karşı. 

KAPALI KAPILAR

Berlin'de kapalı kapılar ardında yapılan ön görüşmelerden sızan bilgilere göre taraflar bu konuda bir uzlaşı  sağladı. Türkiye'yle AB'ye üyelik ilişkilerinin böyle devam etmeyeceği konusunda dört parti de hemfikir. Yeni fasılların açılması ya da kapanması veya müzakerelerin sona erdirilmesi için AB'de oy birliği gerekiyor. Fiilen durmuş olan müzakereleri sonlandırma girişiminde taktik olarak ilk adım AB yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bırakılacak. Müzakerelerin sona erdirilmesi yerine dondurulması ve Türkiye'yle diyaloğun devam etmesi konusunda taraflar görüş birliği içinde.   

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 13
  • Vahid 6 yıl önce Şikayet Et
    Dingil almanlar, ingiltere gibi uyanık bir milletin kendini zor kurtardığı bir hasta topluluğa ne diye girelim. Gidin debelenin.
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha açılmamak üzere, Kıyamete kadar donduralım.
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi reis onlara hiç cevap vermesin avrupa birlği bakanımızda hiç gitmesin ilgisiz kalsın yani biraz kendileri çalsın kendileri oynasın biz onlarla ilgilenmiyelim biz kendi işimize bakalım hiç bir yorum yapmıyalım onları yok şeklinde kabul edelim
    Cevapla
  • Hmd 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz yok olup gidin emi
    Cevapla
  • demir ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Lan Türkiye düşmanlığınız size hükümet kurdurmuyor yakında devletiniz de bölünecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor