"AB Türkiye'yle uğraşacağına kendine baksın!"

Bağımsızlık ilan ettikten sonra İspanya tarafından görevden alınan eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemnt, seçim çalışmalarına Belçika'da başladı.

"AB Türkiye'yle uğraşacağına kendine baksın!"
"AB Türkiye'yle uğraşacağına kendine baksın!"
GİRİŞ 26.11.2017 14:58 GÜNCELLEME 26.11.2017 14:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Puigdemont'dan sürgünde seçim çalışması

Bağımsızlık ilan ettikten sonra İspanya tarafından görevden alınan eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemnt, Katalanların bağımsız devlet kurma yeterliliğine sahip olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Belçika’nın Brugge kentindeki bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla, özerk bölgede 21 Aralık’ta yapılacak erken seçimler için aday listesini açıklayan Puigdemont, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’ne sert ifadelerle yüklendi:

“Eğer Avrupa, kendini ahlaki otorite olarak takdim edip insan hakları ihlalleri olduğu gerekçesiyle Çin, Türkiye ve Latin Amerika ülkelerine ders vermeye devam edecekse yapması gereken ilk iş, önce kendi toprakları üzerinde hak ihlallerine izin vermesin. Çünkü şu anda Katalonya’da yaşanan tam olarak budur”

Listede ayrılıkçılar var

Puigdemont’un en başta yer aldığı listenin ayrılıkçılar ve görevden alınan eski hükümet görevlilerinden oluştuğu görüldü.

Yerel Meclis milletvekili adayı Salvador Escofet, “Ne başkan ne de kendilerine oy verilen hükümet üyeleri ülkeyi asla terk etmemeliler. Çünkü onlar yanlış hiçbir şey yapmadılar” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 5
  • Turkay 6 yıl önce Şikayet Et
    Bagimsiz katolonya
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa bir ispanyanın bir polonyanın almanya ingiltere fransa hatta italya gelişmişlik düzeyine gelmesine ne fırsat verir nede bu durumu kaldırabilir ABD, meksika brezilya arjantin için ne düşünüyorsa AB de türkiye polonya ıspanya için
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    haçlılar her zaman böyledir asla değişmezler islerine geldikleri doğrultusunda aldıkları kararları daima doğru bulurlar hataninda daniskasini yaptiklarini görmezden gelirlerler
    Cevapla
  • tito 6 yıl önce Şikayet Et
    ah be abicim doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar seni ta belçikaya kovmuşlar ama dikkat et belçika da o montfonların en önde gidenlerinden tam terörist yatağı
    Cevapla
  • öten horoz 6 yıl önce Şikayet Et
    fransa arkasinda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor