Macron'dan tarihi geri adım: Hazırım!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, başkent Paris'te bir müzede muhafaza edilen ve Cezayirli direnişçilere ait olduğu belirlenen kafataslarını teslim etmeye hazır olduklarını söyledi.

Macron'dan tarihi geri adım: Hazırım!
Macron'dan tarihi geri adım: Hazırım!
GİRİŞ 07.12.2017 10:29 GÜNCELLEME 07.12.2017 10:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İnsan Müzesi'nde dünyanın bir çok yerinden 18 bin kafatası olduğu biliniyor. Fransa'nın Cezayirlilere ait kafataslarını bir dönem söz konusu müzede sergilemesi büyük tepki toplamıştı.

 

 

Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, basına yaptığı açıklamada, Cezayirli direnişçilere ait olduğu  belirtilen kafataslarına ilişkin, "Hatıra çalışması ile iki ülke arasındaki  ilişkilerin canlanmasını ve kafataslarının teslim edilmesiyle ilgili kararın  verilmesini istiyorum. Bunun kararını vereceğim, hazırım" ifadelerini kullandı.
 
YÜZLERCE CEZAYİRLİ PARİS'TE KATLEDİLMİŞTİ
 
Paris'te ülkelerinin bağımsızlığı için 17 Ekim 1961 tarihinde sokağa  çıkan yüzlerce Cezayirli, Fransız polisi tarafından katledilmişti.
 
İnsan hakları örgütleri ve tarihçiler,Fransa'nın 1830-1962  yıllarındaki sömürge döneminde Cezayirlilere yönelik katliamlar  gerçekleştirildiğini ve yüz binlerce kişinin tehcir edildiğini belirtiyor.
 
Cezayir İnsan Hakları Savunma Birliği, Fransız sömürgesi döneminde  yaklaşık 10 milyon kişinin öldürüldüğünü kaydediyor.
 
Cezayir, Fransa'ya söz konusu suçları kabul edip mağdur yakınları için  tazminat ödemesi çağrısında bulunurken, Fransa ise eski defterleri kapatıp  geleceğe bakmak gerektiğini savunuyor.
 
Paris'te arkeoloji eserlerinin sergilendiği İnsan Müzesi'nde muhafaza  edilen ve dünyanın pek çok yerinden getirildiği belirtilen 18 bin kafatasına  ilişkin kimlik belirleme çalışmaları Cergy-Pontoise Üniversitesi Fizik Bölümü  Öğretim Üyesi İbrahim Senouci'nin başlattığı kampanyayla ülke gündemine  taşınmıştı.
 
Kimlik tespiti yapılan 500 kafatasından 36'sının 19. yüzyıl  ortalarında, Fransa'nın Cezayir'i sömürgesi altına almaya başladığı zamanlarda  öldürülen Cezayirli mücahitlere ait olduğu belirlenmiş ancak geri kalan  kafataslarıyla ilgili çalışmaların da devam ettiği açıklanmıştı. Müzede özel bir  kısımda muhafaza edilen kafataslarının bir dönem müzede sergilenmesi birçok  kesimin tepkisine neden olmuştu.

YORUMLAR 4
  • mirza 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu bize gelince Ermeni soykırımı size gelince eski defter ne güzel
    Cevapla
  • ... 6 yıl önce Şikayet Et
    sorsan muslumanlar terorist
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haçlı kafirler bunca insanı katlederken dünya üzerinde yaşayan diğer alçaklar ne yapıyordu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar