Vatikan'dan Kudüs açıklaması!

Vatikan’dan Kudüs’ün durumuna ait bir açıklama yapıldı.

Vatikan'dan Kudüs açıklaması!
Vatikan'dan Kudüs açıklaması!
GİRİŞ 10.12.2017 17:15 GÜNCELLEME 10.12.2017 17:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Papa Francis, açıklamasında “Ortadoğu'daki durumun gelişmelerine büyük önem vermekle birlikte, dünyanın dört bir yanından gelen Hıristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlar için kutsal bir şehir olan Kudüs'e özel birönem vererek gelişmeleri takip etmektedir” ifadelerinin geçtiği açıklamada, yaşanan çatışmalara dair üzüntü duyulduğu kaydedildi.

Papa “sağduyu ve akıl” ile davranılmasını isteyerek, bölgede genişleyen şiddet sarmalarının yeni kurbanlar yarattığını, ülke liderlerine de “ağırbaşlı” bir tavır içerisinde kendilerini şiddeti önlemeye adamaları gerektiğini ifade etti.

Açıklama şöyle: “Bölgede ileriye yönelik olarak barışın sağlanması konusundaki endişeler acil olarak toplantı çağrısı yapılan Arap birlikleri ve İslam İşbirliği teşkilatının gündemindedir.

Vatikan bu endişeleri dikkat almakta ve Papa Francis'in samimi sözlerini hatırlatarak, Kutsal Kent'in tekil karakteri ve statükoya saygı gösterme konusundaki iyi bilinen konumunu, uluslararası görüşmelere uygun olarak tekrarlamaktadır.  Aynı zamanda Kutsal Kitap, yalnızca İsrailliler ve Filistinliler arasında müzakere edilmiş bir çözümün istikrarlı ve kalıcı bir barış getireceği ve iki devletin uluslararası alanda tanınmış sınırlar içinde barış içinde bir arada kalmasını garanti edeceğine olan inancını yinelemektedir.”

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    vırt zırt
    Cevapla
  • Vatanperver 6 yıl önce Şikayet Et
    Papa hazretleri mi? Papa hazretleri mi? Benim için papaz başı, hepsi o kadar!
    Cevapla
  • KadiR 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu papaz saçmalamaya devam ediyor. geçenlerde de böyle eveleyip gebelemişti.
    Cevapla
  • celali topuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Papa efendi, İslam işbirliği teşkilatının acil toplantısından endişeliymiş..demek ki KÜFÜR TEK MİLLETTMİŞ.. ALLAH CC DEVLETEMİZE VE MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN..REİS, ALLAH CC YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..AMİİİNN..
    Cevapla
  • oguz 6 yıl önce Şikayet Et
    vık vık vık vık trumpa bir kınama bile yok. hep edebiyat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?