Almanya'yı kana bulayacaktı! O DEAŞ'lı yakalandı

Almanya'da araçla terör saldırısı planladığı şüphesiyle bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Şüphelinin kent meydanındaki buz pistine saldırmayı düşündüğü belirtildi.

Almanya'yı kana bulayacaktı! O DEAŞ'lı yakalandı
Almanya'yı kana bulayacaktı! O DEAŞ'lı yakalandı
GİRİŞ 21.12.2017 14:29 GÜNCELLEME 21.12.2017 14:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Karlsruhe şehrinde terör saldırısı planladığı ve DEAŞ'ı desteklediği tahmin edilen 29 yaşındaki Dasbar W. adlı biri kişi polis tarafından gözaltına alındı. Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, gözaltına kişinin "devlete karşı ağır suç işlemeye teşebbüs edeceğinden şüphe edildiği" belirtildi.

Dasbar W.'nin Karlsruhe'nin Schloss Meydanı'ndaki buz pisti sahasına bir araçla saldırmayı planladığı tahmin ediliyor. Ağustos ayından bu yana meydanı gözetlediği tespit edilen şüphelinin Eylül ayında sürücü olarak çalışmak için çok sayıda kargo servisine başvurduğu kaydedildi. Savcılık, bugün sorgu hâkimliğine çıkarılacak olan zanlının Almanya doğumlu Alman vatandaşı olduğunu açıkladı.

IRAK'TA SİLAH EĞİTİMİ GÖRDÜ

Zanlının evinde yapılan aramada da DEAŞ'ın eylemlerine destek verdiği ortaya çıktı. Dasbar W. örgüt adına propaganda görselleri hazırlamak ve bunları çeşitli internet sitelerinde yayınlamakla da suçlanıyor.

Dasbar W.'nin 2015 ve 2016 yıllarında Irak'a giderek DEAŞ'a katıldığı, silah eğitimi aldığı ve Erbil'deki saldırıya elverişli hedefler için keşif yaptığı öğrenildi.

YORUMLAR 2
  • Muhsin 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanmasa iyidi. Ne kadar gâvur geberse o kadar kâr.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    idam şart oldu artık galipolan allahtir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!