AB'yi uyardı: Eğer biri Polonya'ya saldırırsa...

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan devlet radyosu Kossuth Radio'daki haftalık konuşmasında, Polonya-AB krizi ve gündemdeki diğer konulara ilişkin açıklama yaptı.

AB'yi uyardı: Eğer biri Polonya'ya saldırırsa...
AB'yi uyardı: Eğer biri Polonya'ya saldırırsa...
GİRİŞ 22.12.2017 14:45 GÜNCELLEME 22.12.2017 18:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Viktor Orban, AB Komisyonunun, Polonya'daki yargı reformunun hukukun üstünlüğü prensibine aykırı olduğu gerekçesiyle daha önce hiçbir üyeye uygulamadığı cezalandırma olan AB'de oy hakkının elinden alınması sürecini başlatmasına tepki gösterdi.

 

 

Ülkesinin Polonya ile dayanışma içinde olduğuna dikkati çeken Başbakan Orban, ''Eğer birisi Polonya'ya saldırırsa bu tüm Orta Avrupa'ya saldırdığı anlamına gelir'' dedi.

AB'nin Polonya'ya karşı başlattığı sürecin doğru olmadığını ve Polonya'sız Orta Avrupa'nın güçlü olamayacağını savunan Orban, Polonya ve Macaristan'ın göçmen konusunda da hemfikir olduğunu kaydetti.
 
AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, 20 Aralık'ta AB Komisyonu üyelerinin haftalık toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "AB Komisyonu olarak Polonya'da hukukun üstünlüğünün ciddi ihlal edildiği sonucuna vardık. AB Komisyonu olarak Polonya'ya yönelik 7. madde prosedürünü yürürlüğe koymaya karar verdik" ifadelerini kullanmıştı. 

YORUMLAR 5
  • Genç Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim bu?
    Cevapla
  • Ferat Tekin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ab vs polonya savaşsa kim kazanır sorusunun cvb
    Cevapla
  • ercu 6 yıl önce Şikayet Et
    Macaristan bir yana bütün ab ülkeleri diğer yana.Damarlarımızda aynı kan var.Bilmeyenler için Macaristan JOBBİK partisi TURAN Birliğini savunuyor.Kurucuları Lajos Kossuth Osmanlıya sığınmış ve Kütahyada yaşamıştır.
    Cevapla
  • alip 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben hristiyanlık ve türklüğün bir arada olmayacağına inanıyorum. Müslüman olmayan hangi Türk ile kendimizi ortak hissedebiliriz söyler misin?
    Cevapla
  • Gurbetten 6 yıl önce Şikayet Et
    ...macarlar nasil Türk sevmedigini hepimiz biliyoruz herzaman Macaristandan geciyorum hicte Türk'cü degiller zulmetmesini seviyorlar gurbetcilere eziyet ediyorlar Türk Müslümanlikla TÜRK olur... BATIL TEK MILLETTIR
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar