Berlin Adalet Bakanı'ndan başörtüsü açıklaması

Almanya'da Berlin eyaletinin Adalet Bakanı Dirk Behrendt, okullarda başörtülü öğretmenlere tahammül etmeleri gerektiğini düşündüğünü bildirdi.

Berlin Adalet Bakanı'ndan başörtüsü açıklaması
Berlin Adalet Bakanı'ndan başörtüsü açıklaması
GİRİŞ 29.12.2017 20:07 GÜNCELLEME 29.12.2017 20:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yeşiller Partili Bakan Behrendt, "Berliner Zeitung" gazetesine verdiği röportajda, Anayasa Mahkemesinin, genel başörtüsü yasağının, din özgürlüğünü kısıtladığına ilişkin karar verdiğini hatırlattı.

Mahkemenin verdiği kararın Berlin’de de uygulanmasını sağlamak gerektiğini belirten Behrendt, "Okullarda başörtülü genç kadınların ders vermesine, çok dinli bir kent olan Berlin’de tahammül etmemiz gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Behrendt, Berlin'de bir okuldan reddedilen başörtülü öğretmenlerin ayrımcılık nedeniyle tazminat davası açtığını ve kazandıklarını kaydederek, "Bununla ilgili pek çok dava oldu. Burada bu tazminatları vergilerden ödemek isteyip istemediğimiz mi yoksa ayrımcılığı ortadan kaldırmamız mı daha iyi olur sorusu ortaya çıkıyor. Bu, ayrıca eşitlik meselesidir. Müslüman erkekleri, başörtüsü takmadıklarından dolayı işe alıyoruz. Çaresizlik içinde öğretmen aramamıza rağmen kadınları reddediyoruz. Burada uyumsuzluk var." değerlendirmesinde bulundu.

Berlin eyaletinde okullar, başörtülü öğretmenlerin başvurularını "Tarafsızlık Yasası" kapsamında dini sembol olduğu gerekçesiyle reddediyor. Reddedilen öğretmenler ise mahkemeye başvurarak tazminat kazanıyor.

Anayasa Mahkemesi, 2015 yılında iki kadın öğretmenin başvurusu üzerine, "soyut bir tehlikeden" dolayı din özgürlüğünün kısıtlanamayacağını belirterek, derslerde başörtülü olabileceklerine onay vermiş ancak okul huzurunun bozulmasında "yeterli somut tehlike" görülmesi durumunda başörtüsü yasağı getirilebileceğine hükmetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Bakbak 6 yıl önce Şikayet Et
    Esitlik Abi adamin kiyaslamasi muthis yaf bizim kemallarla nasil uzlastiklari belli oluyir Erkekler basortu takmadigi icin nasil ise aliyorsak ..... müthiş spot cümle
    Cevapla
  • yağmur 6 yıl önce Şikayet Et
    Tahammül etmek nedir Onun adı hoşgörü .Asıl biz size tahammül ediyoruz Türkiye ye karşı yaptıklarınızdan dolayı.
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tahammül mü? Düşünün... Bir ülkede doğuyorsunuz ve Hristiyan bir aileniz var. Sonra Yahudiliği seçiyorsunuz... Aile telaş yapsa da bulunduğu Avrupa devleti şöyle diyor ''Birey özgürdür, seçebilir ya da değişebilir'' Fakat aynı aileden mensup kişi olarak İslamı seçiyorsunuz ve yine Avrupa ''Birey özgürdür, seçebilir'' diyor. Fakat dinin ritüelleri, kriterleri ve Allahın emirleri için hayatınızda bir şeyler değiştirmek zorundasınız. Mesela Başörtüsü, Namaz, şalvar, sakal, Fes vs vs. Fakat o da ne! O Avrupa size tahammül etmek bir yana Terörist damgası vuruyor. Tahammül ha Tahammül. Dünya yüzyıllardır size tahammül ediyor bre kefereler!
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Önyargılarımız olmadan Insanları seversek Problem olmaz
    Cevapla
  • yücel 6 yıl önce Şikayet Et
    tahammul etmekten kastı ne bu labunyanın ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü