Yunan isim: Allah onları korusun, Erdoğan...

Yunan asıllı Müslüman akademisyen Hamza Tzortzis, "Allah bu samimi yöneticileri korusun ki dünya barışı ve adaleti sağlansın. Erdoğan fevkalade bir iş çıkarıyor." dedi.

Yunan isim: Allah onları korusun, Erdoğan...
Yunan isim: Allah onları korusun, Erdoğan...
GİRİŞ 31.12.2017 17:55 GÜNCELLEME 31.12.2017 20:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İngiltere'de yaşayan Yunan asıllı Müslüman akademisyen Hamza Tzortzis, "Allah bu samimi yöneticileri korusun ki dünya barışı ve adaleti sağlansın. Benim gördüğüm kadarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan fevkalade bir iş çıkarıyor. Yapmamız gereken şey güç sahibi her türlü insanın adalet, barış ve eşitlik sağlamaları için dua etmek." diye konuştu. 

 

 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul Temsilciliğince düzenlenen "Birlik" konulu konferansa katılmak üzere geldiği İstanbul'da AA muhabirine konuşan Tzortzis, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" tanıma kararına değinerek, bundan daha kötü durumların bulunduğunu söyledi.

Endişelenmemiz gereken mesele bu değil, Kudüs yıllardır işgal ediliyor, buna yoğunlaşmalıyız." ifadelerini kullandı.

"KENDİMİ ÇOK GÜÇSÜZ HİSSETTİM VE AĞLAMAYA BAŞLADIM"

Birkaç yıl önce Kudüs'e gittiğini güvenlikten geçerken kendisine silahlar doğrultulduğunu kaydeden Tzortzis, "Kendimi çok güçsüz hissettim ve ağlamaya başladım. Fakat fark ettiğim başka bir şey bu zalimlerin içlerinde büyük korku ve endişe barındırdıkları oldu." şeklinde konuştu.
 

"TRUMP'I DEĞİL DİNİNİZİ CİDDİYE ALIN, ONU GÖRMEZDEN GELİN"

Trump'ın açıklamalarına itibar edilmemesi gerektiğini, onu ciddiye almayacaklarını söyleyen Tzortzis, "Bizim kendi değerlerimiz var, biz kötülüğe iyilikle karşılık veririz. Trump'ı değil, dininizi ciddiye alın, onu görmezden gelin. Asıl kalbinizi ve eylemlerinizi doğrultmaya yönelin ve her şey herkes için iyi olacak."değerlendirmesinde bulundu.​Tzortzis, Türkiye'ye davet edilmenin onur verici olduğunu, Türkiye'yi çok sevdiğini vurguladı.

"ERDOĞAN FEVKALEDE BİR İŞ ÇIKARIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük saygı duyduğunu dile getiren Tzortzis, şunları kaydetti:

"Allah bu samimi yöneticileri korusun ki dünya barışı ve adaleti sağlansın. Benim gördüğüm kadarıyla Erdoğan fevkalade bir iş çıkarıyor. Yapmamız gereken şey güç sahibi her türlü insanın adalet, barış ve eşitlik sağlamaları için dua etmek."

"İNSANLARI İSLAM'A DAVET ETMEK ONUR VERİCİ"

Hamza Tzortzis, insanları İslam'a davet etmenin onur verici olduğunu belirterek, "Bu hak edilen bir şey değil, Allah'ın bir nimetidir. Bazen bu pozisyonu çok çalışarak, Allah'a layık olarak hak etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Ama öyle değil, Allah'ın bize ihtiyacı yoktur, biz ona ihtiyaç duyarız. Bu yolda en ufak bir samimiyetle yürüyebiliyor olmak bile çok büyük bir nimettir."dedi. 

YORUMLAR 16
  • Dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Yunan kadar olamayanlara gelsin
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen cok guzel tesbit yapmiş. Kafirler büyük bi korku içindeler. Aslında onlar müslümanlardan korkmuyorlar, neden korktuklarını bilseydiler, kendilerini diri diri toprağa göemerlerdi.
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    sevgili kardeşim birde kral diye geçinen soytarılar duysun bunları
    Cevapla
  • seko 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklı başında olan ve gerçekleri görebilen insanlarda varmış. Darısı bizim insanlarımızın başına başda da kk na.
    Cevapla
  • tevfik 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım böyle şuurlu MüslümanlarIn Sayısını arttırsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"