Yaz aylarında estetik ameliyatı olabilirsiniz

Uzmanlar, yaz aylarında estetik ameliyat olmanın mahzuru olmadığını bildirdi.

Yaz aylarında estetik ameliyatı olabilirsiniz
Yaz aylarında estetik ameliyatı olabilirsiniz
GİRİŞ 04.04.2016 11:36 GÜNCELLEME 04.04.2016 11:36

Günümüzde özel yalıtım ve soğutma sistemleri ile ameliyathane şartlarının istenilen derecede ayarlanabildiğini ifade eden Prof. Dr. Mesut Özcan, yazın ameliyat için bir engel bulunmadığını söyledi.

Özcan, “Halk arasında yazın ameliyat olunmaz diye bir endişe ve algı oluşmuş. Bu doğru değil. Yaz kış her türlü estetik ameliyat yapılabilir. Ancak belki bazı ameliyatlarda bazı tedbirlere ihtiyaç olabilir. Bazı ameliyatlar sonrasında bölgede ödem ve kısmi morluklar oluşabiliyor. O morluklar olduğu süre içerisinde o bölgeyi güneşten korumak oldukça önemli. Çünkü güneşten korunmaz ise morluklar kalıcı olarak esmerleşebiliyor” diye konuştu.

Bazı ameliyatlardan sonra korse kullanılmasının konfor açısından bazen sıkıntı verebileceğini ifade eden Özcan, “Konforuna düşkün olan kişiler kış mevsiminde bu tür ameliyatları olmayı tercih edebiliyor. Yoksa cerrahi açıdan veya tıbbi açıdan yaz döneminde ameliyat olunmaz diye bir kaide yok. Çünkü vücut sıcaklığı normal şartlarda 36-37 derece oluyor. Bu yaz ve kış aylarında hiçbir şekilde değişmiyor. Yani vücudun sıcaklığı yazın artarken, kışın düşüyor diye bir şey yok. O halde yaranın iyileşmesi kışın daha iyi olur gibi bir kural da yok. İnsanların bu yanlış bilgiye kanarak karar vermemeleri lazım. Doktorları ve estetik cerrahları ile bu konuyu görüşmelerinde fayda var” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
CHP yandaşının ‘anket’ yalanı elinde patladı! Anket şirketinden Saymaz’a cevap gecikmedi!