Akmayan makyaj nasıl yapılır?

Gün içerisinde yüzümüzün maruz kaldığı dış koşullar, yiyip içtiklerimiz, maalesef makyajımızın akmasına veya bozulmasına neden oluyor.

Akmayan makyaj nasıl yapılır?
Akmayan makyaj nasıl yapılır?
GİRİŞ 16.04.2016 10:02 GÜNCELLEME 16.04.2016 10:02

Akmayan Fondöten Var mı?

Fondötenlerin akmamasını sağlamanın neredeyse imkansız olduğunu söyleyebiliriz. Bunun en temel sebeplerinden bir tanesi ise altına sürmemiz gereken nemlendiricinin, fondötenin biraz daha kolay akmasına neden olması. Ancak bunun üstesinden gelebilmek için renkli nemlendiricileri kullanabilir ve fondöten uygulamayı bir kenara bırakabilirsiniz. Adlarını sık sık duyduğumuz bb ve cc kremler tam da bu işe yarıyorlar.

Eğer bu kremler sizin için yetersizse, fondöteninizin üzerine transparan pudra uygulaması yapmayı da deneyebilirsiniz. En sonunda ise makyaj sabitleyici ürünleri fondöten üzerinde uygulayarak biraz daha dayanıklılık elde edebilirsiniz. Kalıp fondötenlerin dış koşullara karşı biraz daha dayanıklı olduklarını da belirtmeden geçmeyelim.

Dudaklara Ne Yapmalı?

Dudaklarımıza sürdüğümüz ruju biraz daha kalıcı yapabilmek için öncelikle çift kat ruj sürmeli, katlar arasına da transparan pudra uygulaması yapmalıyız. Eğer iyice sağlam olmasını istiyorsanız, ikinci kat rujun üzerine bir de parlatıcı sürebilir, böylelikle rujunuzun çoğu durumda akmadan kendisini koruyabilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Göz Makyajında Akmayan Dönem

Göz makyajının genelde biraz detaylı olduğu ve zahmet gerektirdiği aşikar. Dolayısıyla makyaj yapan kadınların en büyük sıkıntılarından bir tanesi, bu bölgedeki makyajın kolayca akması ve bozulması. Farlar için krem olan ürünleri kullanırsanız makyajınız daha zor akacaktır ve bunun yanında içeriğinde sim olan ürünlerin de akmaya karşı biraz daha dirençli olduklarını belirtelim. Eyeliner sürmeyi sevenler ise sıvı eyelinerların akmasının daha zor olduğunu unutmasınlar.



 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!