Kırışıklık kremi gerçekten işe yarıyor mu?

Kırışıklık kremlerini, henüz yaşlanma belirtileri başlamadan kullanmak en doğru hareket olacaktır.

Kırışıklık kremi gerçekten işe yarıyor mu?
Kırışıklık kremi gerçekten işe yarıyor mu?
GİRİŞ 03.06.2016 09:31 GÜNCELLEME 03.06.2016 09:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kırışıklıklar cildimizde zaman içinde oluşan kıvrım ve oluklardır. Yaş almaya başladıkça ortaya çıkan kırışıklıklar ilk başta tekrarlayan yüz ifadeleri sonucunda oluşurlar. İlk kırışıklıkların belirme zamanına güneş hasarı, sigara, dehidratasyon (nemsizlik) , genetik faktörler, bazı ilaçlar ve bunun gibi pek çok dış faktör etki eder. Fakat kırışıklıklar doğal yaşlanma sürecinin kaçınılmaz bir parçasıdır. Yaşımız arttıkça cildimiz kurur, incelir ve daha az elastik olur. Cildimiz yaşlandıkça alacağı hasarlardan kendisini korumak için yeteneği de azalır. Tüm bunların sonucunda cildimizde kırışıklıklar gözlemlenmeye başlar.

Kırışıklık bir insana bilgelik ve deneyim gibi bir imaj sağlasa da, insanların çoğu kırışıklıkları bedeninde ağırlıyor olmaktan mutsuzluk duyar. İşte bu genç kalabilme, kırışmama arzusu günümüz dünyasının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir emelin de temelini oluşturur.

Kırışıklıkların en fazla gözlemlendiği alanlar, eller, yüz, boyun ve dekolte bölgesidir. Bu da gösteriyor ki, en fazla dış etkene maruz kalan, en fazla kullandığımız ve mimik hareketi yaptığımız bölgelerde kırışıklık daha fazla gözlemleniyor.

Kırışıklıkların 2 türü vardır. Bunlardan birincisi henüz yeni başlamış yüzey hatlı, ince çizgi şeklindeki kırışıklıklar ve diğeri ise ince çizgiden çıkmış artık derin oluk halini almış kırışıklıklar.

En temel kırışıklık tedavileri, ince çizgileri azaltmaya yardımcı prosedürlerdir. Daha derin, oluk şeklindeki kırışıklıklar içinse daha agresif plastik cerrahi teknikleri fayda sağlayacaktır.

Kırışıklıklar için tedavi seçenekleri nelerdir?

Kırışıklıklar sağlığı tehdit eden, zararlı oluşumlar değillerdir. Bir hastalık olarak kabul edilmezler. Kırışıklıklardan kurtulmayı istemek kişisel bir tercihtir. Kırışıklıklardan kurtulmak veya önlemek için bugün pek çok farklı tedavi seçenekleri bulunuyor.

Topikal retinoidler - Bunların ince kırışıklıklar, bazı pigmentasyon sorunları ve cilt pürüzlerini azaltmaya yardımcı olur. Söz gelimi A vitamini topikal renitoids üreten bir vitamindir. Ayrıca bu, Örümcek Ağı kreminin içerisinde mevcut olan bir vitamindir.

Aktif maddeler içeren kırışıklık kremleri: Bunlar farklı kırışıklık kremlerinin içerisinde farklı dozajlarda konulur. Özellikle kök hücre ve peptitler son derece önemli aktiflerdir. Örümcek Ağı kreminin içerisinde ödüllü aktifler bulunmaktadır.

Ayrıca daha radikal bir çözüm için cerrahi ve diğer tıbbi prosedürler gibi medikal uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Dermabrazyon, Mikrodermabrazyon, Lazer ışık kaynağı ve radyofrekans, botoks, kimyasal peeling, cerrahi yüz germe, yumuşak doku dolguları, botoks gibi…

Peki, hangi kırışıklık kremi işe yarıyor?

Örümcek Ağı kreminde olduğu gibi içerisinde peptit ve kök hücre olan aktif kozmetik ürünleri yaşlanma karşıtı kremler işe yarıyor. Aktifler hakkında yayınlanmış tıbbi çalışmalar var ürün testleri ile ilgili uzmanlar özellikle kök hücre ve peptitlerin üretim teknolojisinin arkasında geniş bir bilim olduğunu gösteriyorlar.

Başlangıçta, peptitler yara iyileşme ile ilgili olarak yapılmıştır. Cildi iyileşmeye yardımcı olmak için vücudun doğal yanıtının bir parçası olarak ve daha fazla kolajen üretmesine teşvik etmek için cilt üretilmişlerdir.

Cildin daha derin katmanlarına içine almak için gerekli olan bir yağ asidi ile sentetik peptidler birleştirdikten sonra ortaya çıkan kırışıklık kremleri 4 ila 12 hafta içinde kolajen üretimini artırmaya yardımcı olur ve daha sıkı, daha genç bir cilt görünümünü destekler.

Bu sebeple, kırışıklık, anti aging ya da yaşlanma karşıtı olarak geçen ürünleri kullanmadan evvel içeriğine mutlaka bakınız ve kontrol ediniz.

Op. Dr. Bülent Cihantimur 

YORUMLAR 1
  • Hasibe 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın doktorum, öncelikle bilgilendirme yaptığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Ben HBT Always Young isimli kremi kullanmak istiyorum. Bu krem hakkında bilginiz var mı acaba sizce işe yarar mı ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor