Saç boyasının akmaması için nelere dikkat etmeli

Saçın daha uzun süre aynı renkte kalması ve saçın yıpranmaması için işte dikkat etmeniz gerekenler...

Saç boyasının akmaması için nelere dikkat etmeli
Saç boyasının akmaması için nelere dikkat etmeli
GİRİŞ 12.11.2016 16:24 GÜNCELLEME 12.11.2016 16:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Saç boyasının akmaması için yapabileceğiniz birçok bakım olduğu gibi dikkat etmeniz ve sakınmanız gereken şeylerde var.

İşte detaylar...

Saç kremi

Saç boyasını korumak için dikkat etmeniz gereken en önemli şey kullandığınız saç kremidir. Kullandığınız saç kreminin olabildiğince doğal olması ve içeriğinde amonyak bulunmaması saç boyasını korumak için çok önemlidir. Renk koruyucu özelliği bulunan saç kremlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Saç yıkama

Saçlarınızı sık yıkamak saç boyasının normalden daha kısa sürede akmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden size önereceğim yıkama sıklığı ortalama haftada 3 kezdir.

Şampuan

Yağlı saç tipine sahipseniz ve bu yüzden saçlarınızı daha sık yıkamanız gerekiyorsa kuru şampuan kullanabilirsiniz. Bununla ilgili daha detaylı bilgi için kuru şampuan kullanımı ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Sıcak su

Saç renginin akmaması için dikkat etmeniz gereken bir diğer şeyde saçınızı yıkadığınız suyun sıcaklığıdır. Ilık veya soğuk su kullanmanız bu konuda çok önemlidir. Çünkü sıcak ve çok sıcak olan suyun saç rengini açma özelliği bulunmaktadır.

Saç bakımı

Saçlarınızın bakımını aksatmayın. Düzenli olarak saç bakım maskesi yaparak ihtiyacı olan şeyleri karşılayın. Bunun için saç bakım maskeleri isimli yazımızı okuyarak nasıl bakım yapacağınız öğrenebilirsiniz.

Saç spreyi

Güneş ışınlarına maruz kalmak ve koruyucu bakımlar yapmamak saç renginize zarar vermektedir. Bu yüzden özellikle yaz aylarında içeriğinde SPF bulunan saç ürünlerini tercih etmelisiniz. Bu ürünler saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarından koruyarak saç renginizi korumaya yardımcı olacaktır.

Havuz suyu

Yaz aylarında saç renginizi korumak için dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli şeyde havuz suyudur. Havuz suyunun içinde bulunan klor saçlarınıza zarar vermekte ve renginin akmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden koruyu kremlerle saçlarınızı desteklemelisiniz.

Renk koruyucu

Özellikle kızıl gibi diğer saç renklerine göre akma problemi daha fazla olan saç renkleri için daha fazla özen göstermeniz gerektiğini unutmayın. Saç boyasının akmaması için saç bakım maskelerinden ziyade kullandığınız ürünlerin saçlarınızı ve saç boyasını koruyucu özelliği olması gerektiğini unutmayın.

YORUMLAR 1
  • Fadik 7 yıl önce Şikayet Et
    Saç boyası ve boyalı saçlar için şampuan tercihim, eczaneden aldığım zigavus ürünleridir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!