Orkidenin bakımı nasıl olmalıdır?

Beyaz, rengi ağırlıkta olan, görüntü olarak son derece narin ve kırılgan ve fiyatı hemen hemen en kıymetli pahalı çiçekler arasında gelen Orkidenin bakımı da oldukça zahmetli

Orkidenin bakımı nasıl olmalıdır?
Orkidenin bakımı nasıl olmalıdır?
GİRİŞ 17.11.2016 16:09 GÜNCELLEME 17.11.2016 16:09

Güney kutup haricinde hemen hemen tüm iklimlere yayılmış olan Orkide çiçeğinin 20 binden fazla çeşidi mevcuttur. Orkideler ilk keşfedildikleri yıllardan beri cazibesini korumuş git gide artan ilgi odağı olmayı başarmışlardır.

Kimi zaman evlenme tekliflerinin vazgeçilmezi, kimi zaman düğün buketi, kimi zaman söyleyemediklerimizin tercümanı, ailenin parçası, en nihayetinde dostumuz olmuştur. 


Orkideleri evin hangi penceresine yerleştirirseniz yerleştirin öğlen dik gelen güneş ışınlarından korumanız gerekir.

-Perde veya jaluzi arkasına yerleştirmek aynı ormanda palmiyelerden süzülen ışık gibi orkideler için mükemmel bir yer olacaktır.

Nem orkideler için çok önemlidir. %40-80 arası bağıl nem uygundur. Çakıl dolu tepsilere su doldurmak suretiyle nem miktarı artırılabilir. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken nokta orkide saksısı çakıl üzerine oturtulduğunda su seviyesinin çakıllardan altta olmasını sağlamaktır. Spreyle günlük su püskürtmek de nem oranını artırmaya yardımcı our.

-Sulama sıkılığı ortamın bağıl nemine, saksı harcının yapısına, saksı türüne (toprak veya plastik)  ve büyüklüğüne göre değişim gösterebilir. Genel olarak orkideler iki sulama arasında kurumayı severler. Yavru orkideler, etli köklü ve yaprakları ince orkideler  sürekli nemli kalmayı tercih ederler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı