Gözleri büyük gösteren makyaj teknikleri

Gözleri olduğundan daha büyük yada fotoğraflarda bakışlarınızı etkileyici bir göz makyajı için yapılması gerekenler...

Gözleri büyük gösteren makyaj teknikleri
Gözleri büyük gösteren makyaj teknikleri
GİRİŞ 14.12.2016 12:39 GÜNCELLEME 14.12.2016 12:39

- Göz Altı 

Gözaltlarındaki damarlı görünüm nedeni ile gözaltları karanlık görünür. Karanlık görünüm gözlerin geri plana itilmesine neden olur. Bu durumdan kurtulmak için göz altlarının önce uygun bir kapatıcı ile kapatılması daha sonra aydınlatıcı bir ürünle aydınlatılması gerekir.

- Göz Kapağı 

Göz kapaklarındaki renk eşitsizliklerinin kapatılması için bej, beyaz, krem gibi renk tonları ile bu renk eşitsizliği giderilmelidir.

- Göz Farı 

Far kullanarak gözü olduğundan daha büyük göstermek oldukça kolay bir yöntemdir. Göz kapağının katlanma bölgesinin biraz üzerine kahve tonlarında bir far uygulamak göz kapağını daha yukarıda dolayısıyla gözü daha büyük gösterir. Farın doğal durması için karıştırıcı bir fırça ile iyice dağıtılması gerekir.

- Göz Pınarı 

Gözlerin iç kenarlarına ışıltı ekleyin. Gözleri büyük göstermenin ve onlara parlaklık kazandırmanın en etkili yöntemlerinden biri, gözlerinizin iç köşelerine hafif yansımalı parlak bir far uygulamaktır. Gümüş ışıltılı krem ya da toz farı gözlerinizin iç köşelerine hafif dokunuşlarla uygulamalısınız. 

- Göz Altı 

Alt kirpik diplerinden aşağı doğru aynı kahve tonlarında far uygulanırsa göz alt kısmından da olduğundan daha büyük gösterilmiş olacaktır. Kirpik diplerindeki hattın flu olması gerekir aksi halde doğallıktan uzaklaşılmış olunur.

- Kaşlar 

Gözler odak noktamız olsa da, kaşlarda ifadeyi oldukça etkiler. Bu yüzden kaş yapısı ve daha önemlisi size uygun kaş yapısını biliyor olmak gerekiyor. Kaşlarınızın şekli düzgün olabilir ancak seyrekse biraz onları netleştirmek iyi olacaktır. Bunun için kaş kalemli ya da kaş farı kullanabilirsiniz. Hatta, kaş renginize en yakın renkteki göz farı da aynı görevi görecektir. Kaşları netleştirerek, tüm dikkati göz bölgesine çekecektir

- Eyeliner 

Eyeliner uygulanırken göz yapısı dikkate alınmalıdır. Göz kapağının tamamına uygulanan bir eyeliner gözü olduğundan daha küçük gösterecektir. Bu çok yaygın yapılan bir hatadır. Bu hatanın düzeltilmesi için eyelinerın göz kapağının ortasından başlanarak dışa doğru sürülmesi gerekir. Böylece göz kapağının düşüklüğü kaybolmuş olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması