Ayak kokusuna karşı 5 doğal çözüm

Ayak kokusu birçok nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Bunların en başında hijyen durumuna dikkat etmemek yatar.

Ayak kokusuna karşı 5 doğal çözüm
Ayak kokusuna karşı 5 doğal çözüm
GİRİŞ 03.02.2017 10:02 GÜNCELLEME 03.02.2017 10:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ciltte oluşan bakterilerin birleşmesi sonucu ayakta koku meydana gelir. Bu bakterilerin oluşmasını engellemek için ise ayaklarınızı sürekli havalandırmanız gerekir.  Bazen sadece havalandırmakta yeterli gelmeyebilir.
 
 Ancak evde hazırlayıp kullanabileceğiniz bir takım doğal karışımlarla bu soruna veda edebilirsiniz. 
 
İşte sizlere her zaman elinizin altında bulundurabileceğiniz ve ayak kokusunu gidermeye yardımcı olacak doğal yöntemler…
 
Kabartma tozu
1 litre suyun içerisine 1 çorba kaşığı kabartma tozu ekleyin. Daha yatmadan önce bu karışımın içinde ayaklarınızı 20 dk bekletin. Düzenli olarak yaptığınızda ayak kokunuzun tamamen kaybolduğunu göreceksiniz. 

Siyah çay
2 bardak çayı yarım kova suya ekleyin. Ayaklarınızı her gün suyun içinde 10-15 dk bekletin. 10 gün boyunca aynı işlemi tekrarlayın. Siyah çay, ayak kokusuna neden olan bakterileri öldürmede en etkili yöntemlerden bir tanesidir.

Sirkeli su
8 bardak suyu bir kovaya boşaltın. İçerisine iki çorba kaşığı sirke ekleyin. Ayaklarınızı bu karışımda her gün 20 dk bekletin. Sirke ayak kokusunu gidermenin yanı sıra ayaklarınızdaki terlemeyi de bir süre sonra engelleyecektir.

Lavanta yağı
1 litre suyun içerisine bir çay kaşığı lavanta ekleyin. 2 gün boyunca ayaklarınızı bu karışımla yıkayın. Lavanta yağı aynı zamanda ayaklarınızda oluşan mantarları da tedavi etmede oldukça etkili bir yöntemdir.

Adaçayı
Doğal antibiyotik olarak nitelendirdiğimiz bu bitki ayak bakımında da fayda sağlıyor. Ayaklarınızı koyacağınız suyun içerisine birkaç yaprak adaçayı ekleyin. Daha sonra ayaklarınızı içerisinde dinlendirin. 

YORUMLAR 2
  • İbrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya bataklığı ne yapacağız. Sürekli ayakkabımı değiştirelim.
    Cevapla
  • melisa 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen benim tırnağım batık ona ne yapacağız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!