Burundaki siyah noktalardan kurtulun

Hem sağlık, hem de estetik açıdan oldukça kötü görüntü veren burun üzerindeki siyah noktalar, ten rengini de bozmaktadır.

Burundaki siyah noktalardan kurtulun
Burundaki siyah noktalardan kurtulun
GİRİŞ 01.03.2017 13:33 GÜNCELLEME 01.03.2017 13:33

Gözenekler bazı durumlarda tıkanmakta ya da yağla kaplanmaktadır. Bu etkiler siyah noktaları oluşturur. Siyah nokta denir ama bu oluşumlar sarı renklidir. Bir nevi sivilcelerin ilk aşaması olarak tanımlanabilir. İlk aşamalarda iyi temizlenmediğinden dolayı oluşan siyah noktalar, bateri oluşumlarına zemin hazırlayacaktır. Farklı kremler, karışımlar ve maskeler bu alanda etkili sonuçlar ortaya çıkarır. Burundaki siyah noktalar için maske seçenekleri de özellikle bu alanlardaki temizliğin sağlanmasında etkidir.

Sağlıklı ve pratik yöntemler denenebilir. Gözenekleri açmak için öncelikle kaynamış su buharına başınızda bir havlu ile yüzünüzü tutarak gözeneklerin genişlemesini sağlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra evde hazırlayabileceğiniz bir maske ile siyah noktalardan çok daha çabuk kurtulabilirsiniz.

KAHVE VE KİL MASKELERİ

  Kahvenin çok iyi bir arındırıcı ve nemlendirici olduğu bilinir. Bir tatlı kaşığı türk kahvesi ve sızma zeytinyağı ile elde ettiğiniz karışımın burundaki siyah noktalar dahil olmak üzere göz çevresi dışında tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Maskenin beş dakika beklemesinin ardından cildi soğuk ile yıkayarak temizleyebilirsiniz. İlk defa kullanmış iseniz üç sonra aynı maske tekrar uygulanmalı ve daha sonrasında iki haftada bir düzenli olarak kullanıldığında siyah nokta oluşumlarının da önüne geçebilirsiniz.

Bir diğer kahve maskesi de bir çay kaşığı kahve, toz şeker ve bal ile yapılmaktadır. Bu karışım cilt üzerinde on dakika bekletilmeli ve su ile temizlendikten sonra siyah noktalarınızın kaybolduğunu görebilirsiniz. İhtiyaç duyulduğunda bu maske tekrarlanabilir. Kahvenin arındırıcı etkisine balın yumuşatıcı etkisi eklendiğinde cilt üzerinde mükemmel bir doğallık oluşturacaktır.

İki yemek kaşığı kil, limon suyu ve yeterince su ile hazırlanacak maskede krem kıvamında bir karışım elde edilmesi gerekiyor. Göz çevresinin dışında burun dahil tüm yüze uygulanabilecek bu Burundaki siyah noktalar için maske ile cilt üzerindeki siyah noktalara veda edebilirsiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!