Makedonya'da sarılık salgını

Makedonya'nın başketi Üsküp ve İştip şehirlerinde 100'den fazla vatandaşta sarılık tespit edildi.

Makedonya'da sarılık salgını
Makedonya'da sarılık salgını
GİRİŞ 25.08.2014 13:08 GÜNCELLEME 25.08.2014 13:08

Makedonya'nın başkenti Üsküp ve ülkenin doğusundaki İştip'te sarılık alarmı verildi.

Üsküp'te sarılığa yakalanan vatandaşların sayısı 72'ye yükselirken, bunların 16'sının tedavisine Bulaşıcı Hastalıklar Kliniği'nde devam edildiği, diğerlerine ise evde tedavi uygulandığı belirtildi.

Sarılık salgınından en fazla etkilenen ise çocuklar oldu. Sarılığa yakalananların 27'sinin yaşlarının 3-14 arasında olduğu öğrenildi.

Ülkenin doğusundaki İştip'te de 30 kişide sarılık salgının tespit edildiği bildirildi. Yetkililer, sarılığa yakalananlardan durumu ağır olan yedi vatandaşın tedavisinin kentteki hastanelerde sürdüğünü, diğerlerine ise evde tedavi uygulandığını bildirdi.

Öte yandan, salgının kaynağına ulaşmak açısından, yetkililerin hastaların ifadeleri doğrultusunda şehirlerdeki su şebekelerinden, çeşme ve kaynaklardan örnekler aldıklarını öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2.685 yıldır krallıkla yönetiliyor! İşte günümüzde krallıkla yönetilen ülkeler!
AK Parti Sözcüsü Çelik duyurdu! Silah bırakma sürecinde 3 madde! İran, Suriye, Irak...