Bilim Seyyahları Kosova'da

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteklediği Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin projesi Karadağ'dan sonra Kosova'da da gerçekleştirildi.

Bilim Seyyahları Kosova'da
Bilim Seyyahları Kosova'da
GİRİŞ 30.04.2017 10:36 GÜNCELLEME 30.04.2017 10:36

Toplumun temel bilimlere olan ilgisini arttırmayı hedefleyen, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladığı Bilim Seyyahları projesi, ülke sınırlarını aşarak farklı ülkelerde uygulanmaya devam ediyor.

Bilim Seyyahları Balkanlar'da projesinin birinci aşaması Karadağ'ın başkenti Podgorica'da Mehmed Fatih Medresesi ortaklığı ile Cumhuriyet meydanında halka açık olarak gerçekleştirildi. Projenin ikinci aşaması ise Kosova Alauddin Medresesi işbirliği ile Kosova’nın başkenti Priştine'de tamamlandı. Bilim şenliği etkinliği Kosova ve Makedonya'dan gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Ülke genelinde farklı şehirlerden öğrencilerin ziyaret ettiği etkinliğe aileler ve gençler de yoğun ilgi gösterdi.

Projenin açılışında konuşan Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, bir ülkenin gelişmişliğinin iki sektörde gösterdiği başarıya bağlı olduğuna işaret ederek bu sektörlerin sağlık ve eğitim olduğunu belirtti. Bu anlamda Bilim Seyyahları projesinin ülkenin eğitim alanına katkılarının çok değerli olduğunu vurgulayarak öğrencilerimizin bilimi rehber edinmeleri gerektiğini söyledi.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mitat Tekçam yaptığı konuşmada, Bilim seyyahları projesinin "çok okuyan mı bilir, çok gezen mi" ikilemini ortadan kaldırdığını söyledi. Bu proje ile öğrencilerin iki farklı eğilimi bir potada eriterek bilimin eğlenceli dünyasına yolculuk edeceklerini vurguladı.

Alauddin Medreseleri Müdürü Yakup Çunaku ise dini ilimlerin yanı sıra doğa bilimlerine de çok önem verdiklerini kaydederek sadece çalışarak öğrenerek ve araştırarak ülkemize ve halkımıza katkı sağlayabiliriz diye konuştu. 

Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanında hazırlanan onlarca deney gösterisi ve atölye çalışmalarını içeren Bilim Seyyahları katılımcılarına yeniden keşfetmenin mutluluğunu yaşattı.

Bu projede THY, Teknopark İstanbul, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sultangazi Belediyesi, İstanbul Ağaç AŞ. ve Mental İK kurumlarının desteğini alan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilim Seyyahları ekibi yeni rotalarla yoluna devam edecektir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ters yönde giden otobüs katliama davetiye çıkardı! Motosikletli sürücü kıl payı kurtuldu
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif