Makedonya meclisi onayladı! Kuruluyor

Makedonya yeni hükümetine kavuştu. 11 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen parlamento seçimlerinden sonra süren hükümet kurma belirsizliği sona erdi.

Makedonya meclisi onayladı! Kuruluyor
Makedonya meclisi onayladı! Kuruluyor
GİRİŞ 01.06.2017 09:53 GÜNCELLEME 01.06.2017 09:53

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov’dan hükümeti kurma görevini alan Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği lideri Zoran Zaev,  hükümet programını ve bakanlar listesini meclise  sundu. Meclis başkanı Talat Caferi’nin çağrısı üzere milletvekilleri 2 gün hükümet proğramı hakkında görüşlerini açıkladı. İktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında sert tartışmalar da yaşandı.

YENİ HÜKÜMET KURULUYOR

Makedonya Meclisi’nde, gece yarısına kadar süren tartışmalardan sonra yapılan oylamayla Zoran Zaev başbakanlığı’nda yeni hükümet meclisi oluşturan 120 milletvekilinden 62 “evet” oyla meclisten onay aldı. Muhalefetten 44 milletvekili “hayır”  5 milletvekili de “çekimser” oy kullandı. Meclis başkanı Talat Caferi oylama sonuçlarını açıkladıktan sonra Hükümet üyelerine bir ağızdan yemin metnini tekrarlamalarını ve imzalamalarını rica etti. Başbakan Zoran Zaev yaptığı konuşmasında hükümet programı hakkında yürütülen tartışmaları olumlu değerlendirerek eski kabine üyelerine teşekür etti. Zoran Zaev başbakanlığında kurulan yeni hükümet kabinesini 25 bakan oluşturuyor. 17 bakanlıktan oluşan kabine yanısıra 8 devlet bakanı da görev aldı. Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) öncülüğünde kurulan koalisyonda yer alan Türk Hareket Partisi başkanı Adnan Kahil devlet bakanı olarak yeni kabinede yer aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan dönere de salça oldu! Türkiye için yapılan tescil rahatsız etti
PKK'ya peş peşe darbeler! 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi