Beyin göçüne karşı Turkuaz Kart

Türkiye, beyin göçünün önüne geçmek ve ülkeye uyruklu beyinler kazandırmak için Turkuaz Kart uygulamasını geliştirdi.

Beyin göçüne karşı Turkuaz Kart
Beyin göçüne karşı Turkuaz Kart
GİRİŞ 02.09.2016 14:56 GÜNCELLEME 02.09.2016 14:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde yaptığı değerlendirme toplantısında Turkuaz Kart uygulaması hakkında bilgi verdi.

Turkuaz Kart uygulamasının beyin göçünü geri getirmeye yönelik yeni bir uygulama olduğunu anlatan Yıldırım, bunun yurt dışında, gerek Türk gerek yabancı uyruklu beyinlerin, yani Türkiye'ye katma değer sağlayacak bilim insanlarının Türkiye'ye gelmesini sağlayabilecek bir teşvik unsuru olarak getirildiğini anımsattı. 

YATIRIMCIYA DA TURKUAZ KART

Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise "Finansman açısından, yatırım açısından belirli miktarın üzerinde yatırım getiren, stratejik alanlarda ve belirli miktarın üzerinde yatırım yapanlara da bu Turkuaz Kart verilecek." ifadelerini kullandı

Başbakan Yıldırım, buradaki ana amacın Türkiye'de yatırım yapmayı, üretimi ve böylece daha çok istihdamı teşvik etmek olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ilginç 7 yıl önce Şikayet Et
    Okullardaki kağıt üzeri, ezbere dayalı ve uygulamasız matematik, fizik, kimya, geometri dersleri olduğu müddetçe bu ülkeden doğrudürüst bilim insanı çıkmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!