NASA, Dünyanın sonu için muhtemel tarihi açıkladı!

Dünyanın sonunun ne zaman ve ne şekilde gerçekleşeceğini araştıran NASA, çalışmalarına dayanarak muhtemel sonucu açıkladı. Araştırmaya göre, Dünya 1 milyar yıl sonra oksijen seviyesinin düşmesi nedeniyle yaşanılamayacak bir gezegen olacak.

NASA, Dünyanın sonu için muhtemel tarihi açıkladı!
NASA, Dünyanın sonu için muhtemel tarihi açıkladı!
GİRİŞ 06.07.2023 12:21 GÜNCELLEME 06.07.2023 12:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Herkes dünyanın sonunun nasıl geleceğini merak ederken NASA'nın bu konuda daha önce yaptığı araştırmalar yeniden gündeme geldi.

63 gündür haber alınamıyordu... Mars'tan Dünya ile yeniden iletişime geçti!63 gündür haber alınamıyordu... Mars'tan Dünya ile yeniden iletişime geçti!

NASA, uzayda yaşam izleri ararken dünyanın yok olacağı tarihi ve bu yok oluşun nasıl gerçekleşeceğini hesaplamaya çalışıyor.

Bu konuda araştırma yapan ekip, dünyanın sonunun güneşte artan radyasyondan geleceğini açıkladı. Bu durumun güneşten gelen radyasyonun artmasından kaynaklandığı söyleniyor.

Peki bu korkunç son ne zaman gerçekleşecek? Araştırmayı yürüten bilim insanlarına göre bunun gerçekleşmesine daha uzun bir süre var.

1 MİLYAR YIL SONRA DÜNYANIN OKSİJENİ BİTECEK

Araştırmada oluşturulan modellere göre bundan tam 1 milyar yıl sonra, tarihler 1.000.002.021'i gösterdiğinde dünyadaki oksijen miktarı yaşanamaz seviyelere düşecek.

Araştırmanın sonucunu gösteren makaleye göre bu süreç günümüzde de devam ediyor ve dünya güneş ışınları sayesinde her gün oksijenleniyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Yaşar dede 9 ay önce Şikayet Et
    Ne 1 milyar yılı an meselesi sizin hesaplar hiç tutmadı ki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım