Mars'ta yaşam olabilir... NASA tarihi keşfi açıkladı!

NASA'nın keşfiyle, Mars'ın yüzeyinde yaşamın var olabileceğini gösteren organik moleküller bulunduğu rapor edildi. NASA, daha önce de Mars'taki Gale Kraterinde de organik molekül tespit etmişti.

Mars'ta yaşam olabilir... NASA tarihi keşfi açıkladı!
Mars'ta yaşam olabilir... NASA tarihi keşfi açıkladı!
GİRİŞ 13.07.2023 17:47 GÜNCELLEME 13.07.2023 17:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Mars'ın yüzeyinde gezegende yaşam olasılığına işaret sayılan organik moleküller buldu.

Science News internet sitesinin haberine göre, canlı sistemlerde de bulunan karbon ve hidrojenden meydana gelen organik moleküller, Mars'ta daha önce yaşam olabileceğine dair ipucu veriyor.

390 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor... NASA: İlk kez bu kadar detaylı görüntülendi!390 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor... NASA: İlk kez bu kadar detaylı görüntülendi!

NASA, Dünyanın sonu için muhtemel tarihi açıkladı!NASA, Dünyanın sonu için muhtemel tarihi açıkladı!

DAHA ÖNCE DE ORGANİK MOLEKÜL TESPİT EDİLMİŞTİ

NASA'nın Perseverance keşif aracının bulduğu organik moleküller Mars'ta yaşamın yapı taşı olarak görülürken, gezegende daha karmaşık bir jeokimyasal döngünün var olabileceği tahmin ediliyor.

Molekülün oluşum sürecine ilişkin farklı hipotezler olmasına karşın, araştırmacılar organik moleküllerin hangi tür olduğunu henüz tespit edemedi.

Karbonun keşfi, Mars’ta yaşam ihtimalini ortaya koysa da biyolojik olmayan süreçlerle de oluşma ihtimali değerlendiriliyor.

Daha önce Mars'taki Gale Kraterinde de organik molekül tespit edilmişti.

Mars'ın iklimiyle ilgili tarihi keşif! | Haber7.com

MARS İKLİMİNİN 400 BİN YIL ÖNCE DEĞİŞTİĞİ KEŞFEDİLMİŞTİ

Çin'in Mars yer aracı Curong, Mars kumullarında yaptığı keşifte, iklimin 400 bin yıl önce önemli ölçüde değiştiğine dair deliller buldu.

Space.com'un haberine göre, Çin Bilimler Akademisi Ulusal Astronomik Gözlemevlerinden Li Çunlay liderliğindeki bilim insanları, Utopia Planitia olarak adlandırılan Mars ve Güneş Sistemi'ndeki en büyük çarpma havzasındaki kumulları inceledi.

Bilim insanları, Curong ve Mars'ın yörüngesindeki Tianwen-1 Keşif Uydusu'nun yüksek çözünürlüklü kameraları vasıtasıyla, Curong'un Mayıs 2021'de indiği bölgedeki kumullarda iklim değişikliğine işaret eden kanıtlar buldu.

KAYNAK: AA | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Dönün geriye boş işlerle uğraşıp zaman kaybetmen başka bir yerde yaşanabilecek olduğunu keşf etseler dünya yı komple bitiriller
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    dünyadaki savaşlar ancak başka gezegenlerde hayat olursa sona erer
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İnsanlık inssnlığını kayıp etti , yaşam yeri sadece dünya yer küresi, halbuki adil bir düzen olsa sefil kalan insalsra yardım etmmek imkan sahibi kullara verildi, onun için zekat ve sadaka var, günümüzde bireysel hayat tarzı hayvani hayat tarzına dönüştü, marsı bırakın !!!
    Cevapla
  • Murat Kahraman 9 ay önce Şikayet Et
    bu çok önemli bir buluş! derhal yaygınlaştırılmalıdır. insanlar marsta yaşasın ki fazla masraf olmasın!
    Cevapla
  • Rebelboy1903 9 ay önce Şikayet Et
    Ya abd gitsin şuraya bir koloni kursunda dünya kendisinden kurtulsun. Giderken israil ile ermenistan ı da alsın yeter da laga luga
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!