Fethi Sekin kimdir? Aslen nereli çocuğu var mı?

Fethi Sekin, 5 Ocak 2017'de İzmir’deki hain terör saldırısında şehit oldu. Birçok insanın hayatını canı pahasına kurtaran Sekin 6. ölüm yıldönümünde araştırılıyor. Peki kahraman polisimiz Fethi Sekin aslen nereli ve kaç yaşında şehit oldu?

GİRİŞ 05.01.2023 09:22 GÜNCELLEME 05.01.2023 11:21
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Şehit polis memuru Fethi Sekin, terör örgütü PKK tarafından 5 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan saldırıyı önlemişti. Vefatının 6. yıl dönümünde Fethi Sekin'in hayatı araştırılıyor. Peki Fethi Sekin kimdir, kaç yaşındaydı? Nereli, kaç çocuğu var?

FETHİ SEKİN KİMDİR?

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli ’Şahinler Timi’nde görev yapan Fethi Sekin aslen Elazığlıdır. Rabia Sekin ile evli olan Fethi Sekin 16 yaşında Tolunay, 15 yaşında Dila, 8 yaşında Nisa adında 3 çocuğu vardır. Sekin İzmir’deki hain terör saldırısında teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da İzmir polisinin kahramanlığına vurgu yaptı. Ayyıldız, “Bu hadiseyi önleyen kardeşimiz şehit oldu. Polisimiz onları durdurmak istedi. Teröristler kaçarken çatışma çıkıyor ve polisimiz karşılık veriyor. Sonrasında araç patlatılıyor. Tüm istihbaratlar değerlendiriliyor. Başka yerde eylem ihtimaline karşın teyakkuzdayız. 3 polisimiz yaralı. Yaralı sayımız 6-7 civarında. Tedavi olan polislerimiz tedavi altında. Allah emniyet mensuplarımızdan razı olsun” dedi.

FETHİ SEKİN HAYATI

Katliamı önlerken şehit olan Elazığ Baskil doğumlu şehit trafik polisi Fethi Sekin’in Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık Köyünde doğdu.

Fethi Sekin lise eğitimi sonrası girdiği Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulundan 1995 yılında mezun olan Sekin'in ilk görev yeri Kilis oldu. Bingöl'e 1999'da tayini çıkan Sekin, kentte üç yıl görev yaptıktan sonra 2002'de İzmir'de görevlendirildi. Fethi Sekin, büyük bir kahramanlık gösterdiği İzmir'de yaklaşık 9 yıl Motosikletli Şahinler Timi'nde çalıştı.

ELAZIĞ'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit polis Sekin’in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin’i 55 gün önce kanserden dolayı kaybettiği ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin’in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir’deki oğlunun yanına gittiği belirtildi. 6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir’de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesinin de Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyüne getirilip toprağa verildi.

fatih-sekin-aslen-nereli-6546.jpg

MERMİSİ BİTENE KADAR MÜCADELE ETTİ

Polis memuru Fethi Sekin, 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adalet Sarayı'nın C Blok girişinde PKK'lı teröristlerle karşı karşıya geldi. PKK'nın bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda örgüt mensuplarıyla girdiği çatışmada Fethi Sekin şehit düştü. Saldırıda kurşunların isabet etmesi sonucu şehit olan adliye çalışanı Musa Can da unutulmuyor.

Sekin, adliye önünde motosikletli trafik polisi olarak görev yaparken canı pahasına teröristlerin hain planını gerçekleştirmesini engelledi.

İSMI ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Hain saldırının ardından adliyeye gelen İzmirliler, Türk bayraklarıyla teröre karşı birlik mesajı verdi. Adliye önünde saldırı ve çatışmanın yaşandığı İslam Kerimov Caddesi'nin ismi, Şehit Polis Fethi Sekin olarak değiştirildi.

Yurt genelinde birçok yere şehit polisin adı verildi, böylece Fethi Sekin ismi ölümsüzleştirildi. Türkiye çapında birçok spor organizasyonu Fethi Sekin anısına yapıldı.

Memleketi Elazığ'daki şehir hastanesine ve İzmir'deki bir okula adı verilen Sekin'in ismi, cadde-sokaklardan parklara, okullardan kütüphanelere kadar birçok yerde yaşatılıyor.

YORUMLAR 31
  • Komşum ol 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu vatana nasıl etsek, ne yapsakta bir Fethi Sekin de biz olabilsek. Ya Rabbim banada Fethi Sekin ile komşu olmayı nasip eyle. Ona ne verdiysen yarısını bana ver senden başka bir dileğim yoktur, Allah ım.
    Cevapla
  • Fethi Sekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına Fethi babanın yüzüne bir bakın, karıncayı incitecek bir yüze veya tipe sahip mi? Tek derdi ülkesini ve sorumlu olduğu vatandaşı kurtarmaya çalışmak. Bu datlı gardaşım cennetin baş köşesinde bunu bilmek beni çok mutlu ediyor. Biz kendi derdimize yanalım. O baş köşeye geçti oturdu, orayı biz kazanabilecekmiyiz siz onu düşünün. Ya Rabbim sen sevdiklerini fazla bekletmezsin, şüphesiz yanına alırsın.
    Cevapla
  • aysel 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın görmüş olduğu en büyük Kahramanlardan kahramanlığı kanıtlanmış bir dev dir kendileri
    Cevapla
  • Ömer SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    Mekanı CENNET olsun İNŞALLAH ailesine sabır versin kimseye acı göstermesin yüce yaratan
    Cevapla
  • Bir kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben adım gibi biliyorum ki, rabbim vatan sevdalılarını, esirger ve kollar. Sen güzel bir dilekte bulunmuşsun. Emin ol onların yeri Cennetin baş köşesindedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle