Mahmut Özer kimdir? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer nereli? Mahmut Özer mesleği...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer oldukça sık araştırılan isimlerden biri. Kariyeri ile dikkat çeken isim Mahmut Özer'şn nereli ve kaç yaşında olduğu da merak edildi. İşte, araştıranlar için Bakan Mahmut Özer'in hayatı ve hakkında tüm bilgiler...

Mahmut Özer kimdir? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer nereli? Mahmut Özer mesleği...
Mahmut Özer kimdir? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer nereli? Mahmut Özer mesleği...
GİRİŞ 04.07.2022 14:45 GÜNCELLEME 04.07.2022 14:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

5 Mayıs 1970’de Tokat'ta dünyaya geldi. Aslen Tokatlı olup çocukluk dönemini de burada geçirdi. Şimdilerde 52 yaşındadır. 

İlk ve orta öğrenimini Tokat’ta tamamladı. Tokat İmam Hatip Lisesi'nden sonra ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünü başarı ile tamamladı. Sonrasında ise, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. Ardından da doktorasını tamamladı. 

Eğitim hayatının ardından 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisliği yaptı. Ayrıca akademisyen olarak da görev yaptı. 

Nureddin Nebati kimdir ve nerelidir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ne mezunu?Nureddin Nebati kimdir ve nerelidir? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ne mezunu?

Mahmut Özer

Vedat Bilgin kimdir ve nerelidir Bir dönem Bahçeli'nin danışmanlığını yapan Vedat Bilgin hayatı... Vedat Bilgin kimdir ve nerelidir Bir dönem Bahçeli'nin danışmanlığını yapan Vedat Bilgin hayatı...

KARİYERİ

1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Bakan Özer, 2002-2010 yıları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği yaptı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 28 Kasım 2010’da başladığı rektörlük görevi 4 Ekim 2017’de sona erdi.

Ayrıca 2015- 2016 yılları arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yapan yeni Bakan Özer, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan vekilliği ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği görevlerini sürdürdü.2017’de Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine getirilen Özer, hala İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanlığı yapmaktadır.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLDU 

8 Ağustos 2018’de Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanan Mahmut Özer, Resmi Gazete'de yer alan atama kararları doğrultusunda 6 Ağustos 2021’de Milli Eğitim Bakanı görevine getirildi.

MAHMUT ÖZER EVLİ Mİ?

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Fatma Nebahat Özer ile evlidir ve üç çocuk babasıdır.

Mahmut Özer biyografisi

YORUMLAR 9
  • Gülsen zonguldak 2 yıl önce Şikayet Et
    Eminim eğitim daha iyi olacaktır.her ,zaman yanındayız bakanım
    Cevapla
  • Adem Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Amacı sadece muhalefet olan bazı yontma taş devrinin mahlukları yeni bakan henüz koltuğa oturmadan ağızları kokmaya başladı
    Cevapla
  • sancar 2 yıl önce Şikayet Et
    ziya beyi çalıştırmadılar,yeni bakan özgeçmişi silinmiş gibi,bazı şeyler saklanmış gibi..
    Cevapla
  • ümit*korku 2 yıl önce Şikayet Et
    ümitsiz olmaz, hayırlı olsun inşaallah
    Cevapla
  • mehmet kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    vatan millet ve gelecek nesillerin bu ülkeye faydalı olabilmesi için umarım iyi bir tercihtir bende bir 1970 kuşağı olarak sayın bakan güzel bir eğitim sistemine imzalarını atar diyorum yaşayıp görelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle