Osman Sezgin kimdir ve nerelidir? Osman Sezgin ne mezunu? Osman Sezgin biyografisi...

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin yeni görevinin ardından sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda kullanıcı Osman Sezgin'in ne mezunu olduğunu araştırmaya başladı. Ayrıca Osman Sezgin'in yaşı ve memleketi de merak edildi. İşte, Osman Sezgin biyografisi...

Osman Sezgin kimdir ve nerelidir? Osman Sezgin ne mezunu? Osman Sezgin biyografisi...
Osman Sezgin kimdir ve nerelidir? Osman Sezgin ne mezunu? Osman Sezgin biyografisi...
GİRİŞ 27.07.2022 08:54 GÜNCELLEME 27.07.2022 08:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Osman Sezgin, 1959'da Yozgat'ta dünyaya geldi. Aslen Yozgatlı'dır. 8 çocuklu bir aileden gelmektedir. Müftü bir babanın, ev hanımı bir annenin evladıdır. Şehit bir dedenin torunudur. Şimdilerde 61 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Yozgat, Malatya, Nevşehir, Adana ve Zonguldak'ta geçirdi. Babasının işi dolayısıyla ikamet ettiği şehirlerde eğitim hayatına devam etti. İlkokula başlamadan önce, Arapça, Osmanlıca, tarih ve dini bilgiler alanında eğitim aldı. 

Osman Sezgin

OSMAN SEZGİN EĞİTİM HAYATI

İlk öğrenimine Malatya'da başladı ve orada tamamladı. Orta okulu Adana ve Çankırı'da tamamladı. Ardından Gerede İmam Hatip Lisesi'nden yatılı olarak okudu ve mezun oldu.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Marmara Üniversitesi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne başladı. Gündüzleri Psikoloji Bölümü'ne, akşamları ise İlahiyat Fakültesi'ne devam ediyordu. 

Akademik olarak devam eden Sezgin, Üniversiteden sonra ise, Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Doktorasını ise İstanbul Üniversitesi'nde tamamladı. Sonraki dönemlerde Yardımcı Doçent ve Doçent oldu. 

Osman Sezgin biyografisi

Harp Akademilerinde ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde  hizmet içi eğitim kursu eğitmenliği yaptı. Bir dönem  Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Koordinatörü olarak görev yaptı. Marmara Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 

OSMAN SEZGİN NE MEZUNU?

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Marmara Üniversitesi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. 

BİLİMSEL TELİF ÖDÜLÜ ALDI

Osman Sezgin uluslararası birçok bilimsel dergide yazdı. 'Foundation of Tolerance in Turkish Culture' isimli yazısı Londra'da bir dergide yayınlandı. Bu yazı, TÜBA 2007 Bilimsel Telif Eser Ödülleri kapsamında ödüllendirildi. 

Ayrıca yine Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da konferanslar ve seminerler verdi. Birçok eğitim kurumunda danışmanlık görevlerini yürüttü. 

2000'de Kalem Vakfı Okulları'nı kurucuları arasında yer aldı. Burada eğitim danışmanlığı yaptı ve Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü Başkanı oldu. Diğer yandan da  Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi Yayın Yönetmeni oldu. 

Sezgin, aynı zamanda Türk Gençlik Vakfı Başkanlığı görevine de devam etmektedir.

PROGRAM YAPMAYA BAŞLADI

Osman Sezgin, televizyon programlarına konuk olarak katıldı. Ayrıca 2020'den beri TRT Radyo'da 'Kutlu Yuva Mutlu İnsan' isimli program yapmaktadır. 

Osman Sezgin kitapları

OSMAN SEZGİN KİTAPLARI

  • Eğitim Kavran ve Kuram

  • Türk Tarihi'nde Liderler

  • Üçüncü Neslin Eğitimi

  • Kültürel Psikoloji Bağlamında Şahsiyet

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI OLDU

Osman Sezgin 26 Temmuz 2022 itibari ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atandı. 

OSMAN SEZGİN EVLİ Mİ?

Osman Sezgin evlidir. Bu evliliğinde 3 çocuk sahibidir. 

YORUMLAR 3
  • HAYRETTİN YILMAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    hocam yeni görevin hayırlı olsun
    Cevapla
  • Yusuf Dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok isabetli bir karar. Osman Bey'e güvenimiz tam. Allah yardımcısı olsun. Bu görevin altından da layıkıyla kalkacaktır.
    Cevapla
  • vatandaş hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Muvaffak etsin. Başarılar diliyorum.
    Cevapla