Eşref Gani kimdir ve dini görüşü nedir? Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye dair detaylı bilgiler

Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesiyle birlikte gözler ülkenin Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Eşref Gani görevinden istifa etti mi, ülkeyi terk etti mi? Peki Eşref Gani Ahmedzey kimdir kaç yaşındadır ve dini görüşü nedir? Detaylar haberimizde...

Eşref Gani kimdir ve dini görüşü nedir? Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye dair detaylı bilgiler
Eşref Gani kimdir ve dini görüşü nedir? Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye dair detaylı bilgiler
GİRİŞ 21.08.2021 16:11 GÜNCELLEME 21.08.2021 16:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Reuters'ın Afgan TOLO News'ten aktardığı habere göre Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından Afganistan'ı terk etti. Peki Eşref Gani kimdir? İşte Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin hayatı ve biyografisi...

Muhammed Eşref Gani Ahmedzay 12 Şubat 1949'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kabil'de tamamladı. Beyrut Amerikan Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'nden mezun olan Ahmedzay'in asıl mesleği ekonomistlik ve antropologluktur. 

Taliban hükümetinin yıkılmasının ardından Afganistan'ın ekonomik anlamda toparlanması için çabalayan Ahmedzay aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının barındırdığı bağımsız bir girişim olan Yoksulların Hukuki Güçlendirilmesi Komisyonu üyesidir.

Bir dönem Dünya Bankası ile çalışan Afgan politikacı, Kabil Üniversitesi'nde Rektör olarak bulundu. 2002-2004 arasında Maliye Bakanı ve Kabil Üniversitesi'ne başkanlık yaptı. 21 Eylül 2014- 15 Ağustos 2021 arasında Afganistan Cumhurbaşkanı olarak görev yaptı. 

EN İYİ 100 AYDINLAR ARASINDA

2013'te Dış Politika dergisince düzenlenen ankette dünyanın en iyi 100 aydınları sıralamasına ikinci sırada yer aldı. 

EVLİLİĞİ VE DİNİ GÖRÜŞÜ 

1975'te, Üniversite yıllarında tanıştığı Rula Gani ile hayatını birleştirdi. Bu evlilikten 2 çocuk sahibi oldu. 

Muhammed Eşref Gani Ahmedzay sünnidir. 

Taliban kimdir? Taliban'ın amacı nedir? Örgütün lideri kimdir ve örgüt kaç kişidir? Taliban kimdir? Taliban'ın amacı nedir? Örgütün lideri kimdir ve örgüt kaç kişidir?

YORUMLAR 1
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Peştu ismi karışık iran,belucistan,pakistan,ılardan oluşan yapı.
    Cevapla