Ayhan Sicimoğlu kimdir ve nerelidir? Asıl mesleği nedir? Ayhan Sinan Sicimoğlu hayatı...

'Şef Akademi' programının jüri koltuğunda oturan Ayhan Sicimoğlu yaptığı açıklamalar ile gündem oldu. Katıldığı bir programda "Bağıran şefin yemeği yenmez" diyen Ayhan Sicimoğlu'nun hayatı ve kariyeri araştırılıyor. Ayhan Sinan Sicimoğlu kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Hayatı ve biyografisi haberimizde...

Ayhan Sicimoğlu kimdir ve nerelidir? Asıl mesleği nedir? Ayhan Sinan Sicimoğlu hayatı...
Ayhan Sicimoğlu kimdir ve nerelidir? Asıl mesleği nedir? Ayhan Sinan Sicimoğlu hayatı...
GİRİŞ 04.02.2022 14:55 GÜNCELLEME 04.02.2022 14:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ayhan Sinan Sicimoğlu 25 Ağustos 1950'de Niğde'de dünyaya geldi. Kayseri kökenli bir aileden gelmektedir. 1957-1959 arasında Kayseri belediye başkanlığı yapan Şahap Sicimoğlu'nun oğludur.

EĞİTİM HAYATI

Ayhan Sinan Sicimoğlu, Talas Amerikan Okulu ve Tarsus Amerikan Koleji'nde öğrenim gördü. Ardından Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu.

Üniversite mezuniyetinin ardından sonra fotoğraf ve film bölümlerinde eğitim almak için İngiltere'ye gitti. Bir dönem moda fotoğrafçılığı yapmak üzere gittiği Roma'da dört yıl ikamet etti. 1981'de dönüşünün ardından New York'a yerleşti. 

Sicimoğlu İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve İtalyanca konuşabilmektedir.

SANAT HAYATI

Üniversite yıllarından itibaren Latin müziği üzerine araştırmalar yaptı ve performans gösterdi. Ayrıca funk ve pop gibi türlerde de performans sergiledi. 

Yine aynı yıllarda tanıştığı Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur, Galip Boransu ile 1970'li yıllarda İpucu Beşlisi adlı bir funk grubu kurdu. Bu grupta bir süre Seyyal Taner ile çalmıştı. Türkiye'nin en önde gelen perküsyon sanatçılarından biri haline geldi. 

Grubun seslendirdiği şarkılar arasında yer alan Ele Güne Karşı, ilerleyen yıllarda MFÖ grubunun kült şarkılarından biri oldu. 1970'ler bu grup dağıldı.  Ardından kariyerine ağırlıklı solo olarak devam eden sanatçı gelecek dönemde MFÖ'nün popüler şarkılarından olan Peki Peki Anladık parçası, Ayhan Sicimoğlu'na ithaf edildi. 

Bir dönem tekstil işi ile uğraşan Sicimoğlu, TV programlarında yer almaya başladı. Hem yapımcılığını, hem sunuculuğunu üstlendiği gezi-kültür programları ile tanınan Sicimoğlu, 'Ayhan Sicimoğlu ile Renkler' programını sundu. 

Ayrıca, Joy FM'in radyo programı Latin Lover'de program gerçekleştirmektedir ve Hürriyet Seyahat gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 

YER ALDIĞI PROGRAMLAR

  • Renkler

  • Renkler ve Sesler

  • Gastronomi Maceraları

  • Ayhan Sicimoğlu ile Renkler

  • Limonata

  • Şef Akademi 

MasterChef'in rakibinden bomba itiraf! 'Bağıran şefin yemeği yenmez...'MasterChef'in rakibinden bomba itiraf! "Bağıran şefin yemeği yenmez..."

YORUMLAR 1
  • nasırlı eller 2 yıl önce Şikayet Et
    enerjisi, hayata bakış açısı, kültürü, beyefendiliği, doğallığı ile hayat görmüş tv de emsaline rastlamadığım kalender bir insan.
    Cevapla