Sami Kohen kimdir ve aslen nerelidir? Sami Kohen neden öldü? Sami Kohen ailesi...

Türk basınının tanınan isimlerinden, gazeteci Sami Kohen hayatını kaybetti. Köşe yazılarıyla tanınan Sami Kohen kimdir ve aslen nerelidir? Sami Kohen neden ve kaç yaşında vefat etti? İşte tüm merak edilenler ve Sami Kohen ailesi... Detaylar haberimizde...

Sami Kohen kimdir ve aslen nerelidir? Sami Kohen neden öldü? Sami Kohen ailesi...
Sami Kohen kimdir ve aslen nerelidir? Sami Kohen neden öldü? Sami Kohen ailesi...
GİRİŞ 20.10.2021 09:18 GÜNCELLEME 20.10.2021 09:18

Sami Kohen 1928'de İstanbul'da dünyaya geldi.  Yahudi bir ailenin oğludur. Babası, gazeteci Albert Kohen'dir. 

Küçük yaşlardan itibaren yazmaya yöneldi. Çünkü babası da bir gazeteciydi. Babası tarafından 1939-1949 arasında Ladino ve Fransızca dillerinde çıkarılanı 'La Boz de Türkiye (Türkiye'nin Sesi)' gazetesini, babası hayatını kaybettikten sonra devam ettirdi. Ancak, gazeteyi Türkçe olarak önce "Türkiye'nin Sesi" ve sonra "Haftanın Sesi" isimleri ile değiştirdi. 

Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde görev aldı. 1954'de Abdi İpekçi’nin daveti ile Milliyet'e transfer oldu. Burada diplomasi ve dış politika konularında haber ve yazılar yazdı. Vefatına kadar da Milliyet'teki işine devam etti. 

Türkiye'de aynı basın kurumunda en uzun zamanlı çalışmış gazeteclerindne biri olan Kohen, bir yandan da Amerika'da yayınlanan 'Christian Science Monitor' ve 'New York Times' gazetelerine makaleler yazdı. 

SAMİ KOHEN AİLESİ 

1960'da Mirka Hanım ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden Jale ve Alp isimlerinde 2 çocuk sahibi oldu.  

KİTAP YAYINLADI

2021'de anılarını derledi. Derlediği anılarını 'Sami Kohen Anlatıyor: Ver Elini Dünya. 70 Yıllık Gazetecilik Serüveni' ismiyle kitap olarak yayınladı.

SAMİ KOHEN VEFAT ETTİ

Kohen, böbrek yetmezliği sebebiyle yoğun bakımda tedavi altına alındı. Tedavi gördüğü esnada, hastanede hayatını kaybetti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL