Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir? Özgür Demirtaş kaç yaşında? Hangi partili?

Sık sık gündeme dair açıklamalar yapan Özgür Demirtaş'ın hangi partiden olduğu merak konusu oldu. Özgür Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın akrabası mı? Özgür Demirtaş'ın Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olacağı öne sürüldü. Peki Özgür Demirtaş kimdir? Youtube'de yaptığı paylaşımlar ile gündeme gelen Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın hayatı hakkında bilgiler...

Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir? Özgür Demirtaş kaç yaşında? Hangi partili?
Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir? Özgür Demirtaş kaç yaşında? Hangi partili?
GİRİŞ 23.08.2022 09:22 GÜNCELLEME 23.08.2022 09:22
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kemal Özgür Demirtaş 12 Ağustos 1975'de Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Şanlıurfa Siverekli'dir. Babası, Hadidi Aşireti'nden gelmektedir. Çocukluk hayatına Ankara'da devam etti. Şimdilerde 47 yaşındadır. 

İlk ve orta öğrenimini Manisa, Salihli'de, lise öğrenimini İzmir'de tamamladı. Başarılı bir öğrencilik hayatı yaşayan Demirtaş, üniversite sınavında, ülkede ilk 50 kişinin arasında yer aldı. Bu üniversite puanı ile Boğaziçi Üniversitesi  Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü tercih etti. Bu bölümü başarı ile tamamladı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KARİYERİ

Lisansı bitirdikten sonra, akademik bir yola atılmak istedi. Yüksek lisansa başlamak yerine, yüksek puanlarının avantajını kullanarak doğrudan doktora başladı. Boston College'de finans üzerine aldığı eğitim ile 2003'te Doktor unvanını aldı. Çalışmalarına ara vermeden devam eden Demirtaş, New York Şehir Koleji Baruch College'da Yardımcı Doçent oldu. 2006'da da aynı üniversitede tenür unvanı verildi. 

Bu dönemde NYU-Stern School of Business'da ders verdi. Diğer yandan, ünlü akademik dergilerde çalışmaları üzerine yazdığı makalelerini yayınladı. 

2012'de tenür unvanını bıraktı ve Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca Akbank yönetim kurulu üyesi, FODER yönetim kurulu üyesi ve Yeni Bir Lider yönetim kurulu üyesi olarak bulundu.

Ayrıca, 2012-2014 arasında Türkiye Genç İşadamları Derneği, TAYSAD ve DASK danışmanlığı ve  çok sayıda holding danışmanlığı yaptı. Çok sayıda projede yer aldı. 

ÖZGÜR DEMİRTAŞ YOUTUBE KANALI

Özgür Demirtaş aktif olarak sosyal medya kullanmaktadır.

Twitter hesabını da aktif kullanan Demirtaş'ın, 'Prof. Dr. Özgür Demirtaş' isimli Youtube kanalının yaklaşık 1 milyon takipçisi bulunmaktadır. 

Ayrıca, bir dönem sosyal medya üzerinden Hilal Kaplan ile girdikleri tartışma ile gündem olmuştu. 

ÖZGÜR DEMİRTAŞ HANGİ PARTİLİ

Özgür Demirtaş'ın resmi bir parti üyeliği bulunmamaktadır. 

ÖZGÜR DEMİRTAŞ MİLLET İTTİFAKININ CUMHURBAŞKANI ADAYI MI? 

İddiaya göre, Ankara'da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanın adayı olarak kulislerde konuşulan ismi Özgür Demirtaş. Özgür Demirtaş'ın Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olacağı öne sürülüyor. Ancak bu konuya ilişkin net bir bilgi bulunmamaktadır. 

Öte yandan Özgür Demirtaş'ın bir süredir Youtube kanalını ihmal ediyor oluşu, birçok insanı iddianın kuvvetli olduğuna ikna etti. 

Bu iddia daha önceki yıllarda da dile gelmiş ve Metin Uca tarafından açıklanmıştı. İşte Metin Uca'nın yıllar önce yaptığı o paylaşım...

ÖZGÜR DEMİRTAŞ SELAHATTİN DEMİRTAŞ İLE AKRABA MI? 

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda gündem olan Özgür Demirtaş'ın Selahattin Demirtaş ile bir akrabalığının bulunup bulunmadığı merak konusu oldu.

Ancak bu ikilisinin bir akrabalığının olmadığı bilinmektedir. 

Murat Karayalçın kimdir ve aslen nereli? Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Murat Karayalçın mı? Murat Karayalçın kimdir ve aslen nereli? Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Murat Karayalçın mı?

ÖZGÜR DEMİRTAŞ EŞİ 

Özgür Demirtaş, Neslihan Küçükoğlu ile dünya evine girdi. Bu evliğinden bir çocuk sahibi oldu.

YORUMLAR 19
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Aldıkları ekonomi eğitimi kapitalizmin dini kurallarına dayalı. Gelirse işler daha da kötüye gider. Sıcak para döviz bazında yüksek faiz, kur patlamaları kısır döngüsü ile soyulmaya devam.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ne olduğu ne yapmak istediği kişiliği kim neyin nesi belli olmayan bir tip ama bu vatanın evladı gibi durmuyor
    Cevapla
  • mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
  • TRENCİ EMEKLİSİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendisini.tanımıyorum.kim bu şahıs.ne iş yapar.MİLLİ'mi DEĞİL'mi Ben ona bakarım.Gerisi TEFERRUAT
    Cevapla
  • PetrolYesili 1 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet etmek, fayda sağlamak, çözüm uretmek istediği yer, kesinlikle ulkemiz değil, baska kimselerin menfaatine uygun açıklamalar aslinda yönlendirmeler yapıyor. Ekonomiden kastı, somurgecilerin cebini nasıl doldururum, ulkeyi kaosa nasıl suruklerim. İşgal yani katliam ve yagmayi, barış getirmek diye sunanlarla aynı zihniyet, vicdan ve hedefe sahip. Çok net.
    Cevapla
  • veli 8 ay önce Şikayet Et
    helal sana
    Cevapla
  • Hulusi 1 yıl önce Şikayet Et
    gruptaki yorumlara bakıyorum da ,aynı zihniyette olmayan insanlara ,hep hain, dış güçlerin piyonu gözüyle bakılıyor. ne kadar sığ bir yaklaşım
    Cevapla
  • kenan 8 ay önce Şikayet Et
    yorumlar gayet net ve açık, hiç d öyle değil.. işine gelmediği için sen öyle yorumluyorsun
    Cevapla
  • Reisim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yas 35 mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle