Naci Bostancı kimdir ve aslen nerelidir? Naci Bostancı neden istifa etti? Naci Bostancı'dan sonra...

Naci Bostancı görevinden istifa etti. İstifasının ardından sosyal medya gündem olan Naci Bostancı hayatı merak konusu oldu. Peki Naci Bostancı kimdir? Naci Bostancı kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte Naci Bostancı hayatı ve hakkında tüm bilinmeyenler...

Naci Bostancı kimdir ve aslen nerelidir? Naci Bostancı neden istifa etti?  Naci Bostancı'dan sonra...
Naci Bostancı kimdir ve aslen nerelidir? Naci Bostancı neden istifa etti? Naci Bostancı'dan sonra...
GİRİŞ 18.11.2021 14:15 GÜNCELLEME 18.11.2021 14:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Naci Bostancı 2 Ağustos 1957'de Amasya'da dünyaya geldi. Asıl adı Mehmet Naci Bostancı'dır. Aslen Çorum, İskilipli'dir. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni başarı ile tamamladı. Üniversite mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Sosyal Değişme Kuramları üzerine yüksek lisans yaptı. 

Bir dönem Kültür Bakanlığı Müşaviri oldu. Bir dönem ise Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı olarak seçildi. 2008'de Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı, 2009'da ise Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı oldu. 

Akademik yolda kendini ilerleten Naci Bostancı çok sayıda makale yazdı. Yazıları birçok dergide yayınlandı. Ayrıca, 80 darbesi öncesi siyasi hayatı konu alan 'Işığın Gölgesi' isimli roman yazdı.

SİYASI HAYATI

Bir dönem ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın siyaset danışmanlığını görevini üstlendi. 

2011'da Gazi Üniversitesi'ndeki dekanlık makamından istifa etti ve AK Parti Amasya milletvekili adayı oldu. 1. sırada aday olan Bostancı TBMM'de milletvekili koltuğunda oturdu. Daha sonraki yıllarda AK Parti Ankara milletvekili oldu. 

2014'de TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı oldu. Ayrıca yine aynı yıl içinde AK Parti Grup Başkan Vekili seçildi.

2015'te TBMM Başkanvekili olarak yaklaşık 4 ay görev yaptı. 7 Temmuz 2018'de TBMM Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu Başkanı olarak göreve başladı. 

Naci Bostancı, 15 Kasım 2021 itibari ile Grup Başkanlığı'ndan istifa etti. Bostancı, konuya ilişkin açıklamasında, "Görevimden ayrılıyorum. Bundan sonra 2023 seçimlerine hazırlanacağız" ifadelerini kullandı. 

Naci Bostancı'nın yerine göreve İsmet Yılmaz getirildi. 

İsmet Yılmaz kimdir ve nerelidir? İsmet Yılmaz önceki görevleri ve şimdiki görevi...İsmet Yılmaz kimdir ve nerelidir? İsmet Yılmaz önceki görevleri ve şimdiki görevi...

YORUMLAR 2
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslen nereli olduğu bilinmemektedir ne demek ?
    Cevapla
  • melis 2 yıl önce Şikayet Et
    İskilip'li olduğunu öğrenemeyecekleri kadar araştırmacı bir site :)
    Cevapla