Temel Karamollaoğlu kimdir ve nerelidir? Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu asıl mesleği

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından sosyal medyada gündem oldu. son günlerde ismi sıkça zikredilen Temel Karamollaoğlu aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Temel Karamollaoğlu'nun asıl mesleği nedir? İşte Temel Karamollaoğlu hayatı ve biyografisi...

Temel Karamollaoğlu kimdir ve nerelidir? Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu asıl mesleği
Temel Karamollaoğlu kimdir ve nerelidir? Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu asıl mesleği
GİRİŞ 27.03.2022 13:40 GÜNCELLEME 27.03.2022 13:40
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Temel Karamolloğlu, 7 Haziran 1941'de Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Aslen Sivas, Gürünlü'dür. Annesinin adı Münire, babasının adı Üzeyir'dir. 

Babası öğretmen olduğu için farklı şehirlerde ikamet eden Temel Karamolloğlu, ilk, orta ve orta öğreniminin ardından İngiltere'ye gitti. Eğitimi için gittiği İngiltere'de Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Tekstil Teknoloji Bölümünü tamamladı. Lisans eğitiminden sonra yüksek lisans yaptı. 

Yüksek öğrenimini bitiren Temel Karamolloğlu, ülkesine dönüş yaptı. Sümerbank'ta mühendis olarak görev yaptı. Bir kaç yıl burada devam ettikten sonra Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) göreve başladı. Yaklaşık 5 yıl buradaki işini sürdürdü. 

Daha sonraki yıllarda özel sektörde de iş tecrübesini kazanan Temel Karamolloğlu,1975'te Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Fatih Erbakan kimdir ve kaç yaşında? Fatih Erbakan koronavirüs oldu! Fatih Erbakan kimdir ve kaç yaşında? Fatih Erbakan koronavirüs oldu!

TEMEL KARAMOLLAOĞLU SİYASİ HAYATI

Necmettin Erbakan genel başkanlığındaki Milli Selamet Partisi'nde aktif olarak rol aldı. 1977'de Milli Selamet Partisi Sivas Milletvekili adayı oldu. Seçimde istediği oyu alan Temel Karamolloğlu, TBMM'de koltuğunda oturdu. 

O dönem içinde KİT Komisyonu üyeliği yaptı. Ayrıca, partisinin genel kurul üyesi oldu. 

80 DARBESİ VE SONRASINDA TEMEL KARAMOLLAOĞLU

1980 askeri darbesinin ardından siyasetten uzak kaldı. Bu dönem içinde özel müşavir olarak çalıştı ve bir firmada yönetici pozisyonunda çalıştı. 1987 referandumuna dek siyasetten uzak kalan Temel Karamolloğlu, yeniden siyasete döndü. 

Bu kez yine Necmettin Erbakan başkanlığı çatısı altından kurulan Refah Partisi'nde aktif olarak çalışmaya başladı. 1989'da Refah Partisi'nden seçilerek Sivas Belediye Başkanı oldu. 2 dönem boyunca Sivas'ta Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü. 

1995'te bu kez yeniden Refah Partisi'nde Sivas Milletvekili olarak meclisteki yerini aldı. Bu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği ve partisinin grup başkan vekilliğini de yaptı. 

Bağlı bulunduğu Refah Partisi'nin kapatılması sonrasında aynı kadro ile kurdukları Fazilet Partisi'nde boy gösterdi. 1999'da yeniden Sivas Milletvekili olarak göreve geldi. 

TEMEL KARAMOLLAOĞLU SAADET PARTİSİ'NDE

Fazilet Partisinin kapatılma karının akabinde Milli Görüş Camiası bu kez de Saadet Partisi çatısı altında birleşti. Burada da aktif olarak rol üstlenen Temel Karamolloğlu, 2000'de Saadet Partisi genel idare kurulu üyesi oldu. Bir dönem de, Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 

Temel Karamolloğlu, 2016'da Saadet Partisi Genel Başkanı oldu. Bu görevine hala devam etmektedir. 

TEMEL KARAMOLLAOĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI OLDU

2018'de Cumhurbaşkanı Adayı olarak seçimlere giren Temel Karamolloğlu, istediği oyu alamadı Türkiye genelinde % 0.89 oy alan Temel Karamolloğlu seçimden mağlubiyet ile ayrıldı. 

TEMEL KARAMOLLAOĞLU EŞİ

Temel Karamolloğlu, 1965'te İngiliz asıllı Ayşe Yasemin Hanım ile dünya evine girdi. Bu evliliğinde 5 çocuk sahibi oldu. 

YORUMLAR 12
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    adamın adı temel kendi karadenizli değil, soyadı mollaoglu babası molla değil bir tek karası doğru ki bu memleket vatansever milli selamet partililerce kıbrıs çıkarmasına ikna edilen karaoğlanı kendi amerika ve ingiltere istemediği halde kerhen yaptığı çıkarmadan dolayı tuttu ama sen vatana millete çalışanlara yüzde 0.89 oyunla çıkarma yapmaya çalışıyorsun alaşağı olursun çankırılı boris jhonson un dedesine yapılanı yapar bu millet sahte-kar(a)lara
    Cevapla
  • Burjuva Devrimci 2 yıl önce Şikayet Et
    Karamollaoğlu samimi Erbakancı olsaydı millet onu baş tacı ederdi..Bu kadar insanı aptal gözüyle mi görüyorlar..? Demek ki güven verememiş..Temel bunu sorgulasın bu millet neden bana güvenmiyor diye.. Cevabı orda işte..
    Cevapla
  • ABDULLAH DEMİRDAĞ 2 yıl önce Şikayet Et
    milli görüşçü demek oyun kurmak demektir ülkemiz üzerine içte ve dışta oynanan oyunu bozan bilge başkan yolunda bahtinda bağrında açık olsun
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam simdi iftirayi Rahmetli Erbakana atiyor yaziklar olsun sana Erbakan sag olsaydi CHP li olurmus Biz avrupada kirksene size emek verdik mill görüs milli üretim simdi sende karsi cikiyorsun kime hizmet ediyorsun hakimiz sana helal etmiyoruz
    Cevapla
  • Sait 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet bunda bir kurulsa iyi olur tehlikeli bir adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle