Deniz Burnham kimdir? NASA Astronot adayı Deniz Burnham Amerikan mı, Adanalı mı? Hayatı...

NASA'nın astronot adayları belli oldu. NASA'nın 10 astronot adayı arasında yer alan Deniz Burnham'ın Adana doğumlu olduğu öğrenildi. Peki Deniz Burnham aslen nereli? Deniz Burnham Adanalı mı Amerikan mı? Deniz Burnham kimdir, evli mi? İşte Deniz Burnham hayatı ev kariyeri...

Deniz Burnham kimdir? NASA Astronot adayı Deniz Burnham Amerikan mı, Adanalı mı? Hayatı...
Deniz Burnham kimdir? NASA Astronot adayı Deniz Burnham Amerikan mı, Adanalı mı? Hayatı...
GİRİŞ 09.12.2021 09:17 GÜNCELLEME 09.12.2021 09:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Deniz Burnham, Adana'da dünyaya geldi. ABD'nin Adana'da bulunan İncirlik Hava Üssü'nde hayat gözlerini açan Deniz Burnham Amerikan'dır. Babası Amerikalı bir Teğmen'dir. 

Çocukluk dönemini farklı şehirlerde geçiren Deniz Burnham, ilk ve orta öğreniminin ardından Vandan Lisesi'nden mezun oldu. Ardından California Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Daha sonra Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. 

Yüksek lisans eğitiminden sonra  NASA Ames Araştırma Merkezi'nde stajyerlik yaptı. Yakalık 10 yıldır ABD'de ve Kanada'da çalışmalar yürüten Deniz Burnham, açık deniz petrol sondaj operasyonlarına liderlik etti.

Şimdi ise Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Koruma Alanı'nda bulunan tersane operasyon biriminde görev yapmaktadır. 

ASTRONOT ADAYI OLDU

Deniz Burnham'ın 6 Aralık itibari ile NASA Astronot Grubu 23'ün parçası olarak seçilen 10 adaydan biri olduğu öğrenildi. 

DENİZ BURNHAM EVLİ Mİ?

Deniz Burnham evli değildir. Shaun Little ile nişanlıdır. 

YORUMLAR 2
  • olacak bu 2 yıl önce Şikayet Et
    iste karma evliliklerin sonu bu ...boris johnson gibi zehre kadar türklükle alakasi olmicacak ..
    Cevapla
  • Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğin Alman Helga’sına benziyor işte. Türk falan değil. Soyun babadan geçtiğini yahudiler dışında herkes kabul ediyor zaten. Ayrıca sadece babası değil annesi de Amerikan ordusundan. Türk’üm diyen biri gidip elin Amerikan ordusuna hizmet edip birde Amerikalının çocuğunu doğurmaz. Bu tür şeyleri normal gösterdiğiniz yeter artık. İlerde ne gibi sorunların çıkacağını Allah ömür verirse hep birlikte izleriz artık.
    Cevapla