Başak Gümülcineoğlu kimdir? 2 liseden mezun olan Başak Gümülcinelioğlu'nun asıl mesleği nedir?

Yargı dizisinin Neva'sı Başak Gümülcinelioğlu'nun eğitim hayatı ve kariyeri oldukça şaşırttı. 2 liseden birden mezun olan Başak Gümülcinelioğlu'nun mesleği de izleyicilerin dikkatini çekti. Peki Başak Gümülcinelioğlu kimdir ve asıl mesleği nedir? Ayrıca eski hali de oldukça çok konuşuldu. İşte Başak Gümülcinelioğlu hayatı ve kariyeri...

Başak Gümülcineoğlu kimdir? 2 liseden mezun olan Başak Gümülcinelioğlu'nun asıl mesleği nedir?
Başak Gümülcineoğlu kimdir? 2 liseden mezun olan Başak Gümülcinelioğlu'nun asıl mesleği nedir?
GİRİŞ 31.08.2022 15:25 GÜNCELLEME 31.08.2022 15:25

Başak Gümülcinelioğlu, 1991'de İstanbul, Fatih'te dünyaya geldi. 

İlk ve orta öğreniminin ardından Bahçelievler Anadolu Lisesi'ni tamamladı. Liseye devam ettiği dönemlerde, tatillerini Londra, Cenevre ve Brüksel'de eğitim alarak geçirdi. Lise mezuniyetinin ardından ikinci bir lise olarak Amerika'daki bir eğitim kurumuna devam etti. Bu yıllarda ABD'de bir müzikal oyunda yer aldı. 

Başak Gümülcinelioğlu

Yargı ‘Ceylin’ Pınar Deniz kimdir? Pınar Deniz kaç yaşında ve nereli? Evli mi? Yargı ‘Ceylin’ Pınar Deniz kimdir? Pınar Deniz kaç yaşında ve nereli? Evli mi?

Oyunculuğa olan yeteneğinin üzerine giderek, müzikal tiyatro eğitimi gördü. Bir dönem burada devam ettikten sonra rahatsızlanınca Türkiye'ye dönüş yaptı. 

Türkiye'ye döndükten sonra, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimari Tasarım üzerine yüksek lisans yaptı. Asıl mesleği olan mimarlığa uzun yıllar devam etti.

Diğer yandan da Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk dersleri aldı. Kendini da daha da geliştirmeyi hedefleyen Başak Gümülcinelioğlu ,Londra'da bulunan LAMDA Oyunculuk Okulu'nda drama ve kamera önü oyunculuk eğitimi aldı. 

KARİYERİ 

Yurtdışındaki oyunculuk eğitimini noktaladıktan sonra yeniden ülkeye dönüş yapan Başak Gümülcinelioğlu, yaklaşık 3 sene boyunca İstanbul Halk Tiyatrosu'nda oyunculuk performansını sergiledi. Bu dönemde BKM Tiyatrosu'nda izleyici ile buluşan Hababam Sınıfı müzikalinde rol aldı. 

Tiyatrodan sonra TV dizilerine yöneldi. İlk dizi deneyimini 2016'da, Kalbim Yangın Yeri isimli dizide yaşadı. Ardından birçok TV dizisi ve internet dizisinde boy gösterdi. 

Başak Gümülcinelioğlu'nun kariyeri

Yargı dizisi Pars kimdir? Mehmet Yılmaz Ak aslen nereli ve kaç yaşında?  Mehmet Yılmaz Ak dizileri..Yargı dizisi Pars kimdir? Mehmet Yılmaz Ak aslen nereli ve kaç yaşında? Mehmet Yılmaz Ak dizileri..

BAŞAK GÜMÜLCİNEOĞLU'NUN OYNADIĞI DİZİLER 

  • 2016 : Kalbim Yangın Yeri (Dizi)

  • 2018 8. Gün  (Dizi)

  • 2019 Kızım  (Dizi)

  • 2020-2021 Sen Çal Kapımı  (Dizi)

  • 2020 Yarım Kalan Aşklar (İnternet dizisi)

  • 2021- Yargı  (Dizi)

MÜZİK HAYATI

Asıl mesleği mimarlık olan, oyuncu Başak Gümülcinelioğlu'nun müzikle de ilgilendiği biliniyor. Kaya Çandar ile birlikte yazıp bestelediği Sen Çal Kapımı adlı şarkı, kendisinin de rol aldığı dizi Sel Çal Kapımı isimli dizi ile ülke çapında tanındı. Bu beste, En İyi Dizi Müziği" ödülü aldı. 

Keremcem gibi ünlü isimlerle de düetleri bulunan Başak Gümülcinelioğlu'nun, video kanalında, çok sayıda seslendirdiği şarkı bulunmaktadır. 

Yargı dizisi 'Neva'nın eski hali, görenleri şaşkına uğrattı! Başak Gümülcinelioğlu'nun eski hali...Yargı dizisi 'Neva'nın eski hali, görenleri şaşkına uğrattı! Başak Gümülcinelioğlu'nun eski hali...

Başak Gümülcinelioğlu eski hali

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL