Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir ve aslen nerelidir? Kübra Güran Yiğitbaşı'nın biyografisi...

Türkiye'nin ilk başörtülü Valisi. Kübra Güran Yiğitbaşı son günlerde adını sıkça duyduğumuz isimler arasında. Afyonkarahisar Valiliği'ne atanan Kübra Güran Yiğitbaşı yaşı ve memleketi araştırılmaya başladı. İşte Kübra Güran Yiğitbaşı'nın hayatı...

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir ve aslen nerelidir? Kübra Güran Yiğitbaşı'nın biyografisi...
Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir ve aslen nerelidir? Kübra Güran Yiğitbaşı'nın biyografisi...
GİRİŞ 02.06.2023 18:13 GÜNCELLEME 02.06.2023 18:13
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Kübra Güran Yiğitbaşı, 1979'da Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Afyonkarahisar'a bağlı Bolvadinli'dir. Şimdilerde 43 yaşındadır. 

İlk ve orta öğreniminin ardından liseden mezun oldu. Daha sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nü başarı ile tamamladı. Ardından akademik yolda devam etmeye karar verdi.

Kübra Güran Yiğitbaşı

Üniversite eğitiminden sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Ana Bilim Dalı'nda  yüksek lisansını tamamladı. Marmara Üniversitesinde ise Sosyal Bilimler Enstitüüsü'ne bağlı Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda doktora yaptı. Sonrasında ise Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak çalıştı. 

Baba yoksunluğunun çouklar üzerindeki etkisi ve siyasal iletişim sürecine ilişkin birçok çalışma yürüttü. Ayrıca 2018'de 'Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım' isminde bir kitap yayınladı. Yine aynı yıl içinde 'Siyasal Dilin Satır Arası' isimli kitabını çıkardı. 

Kübra Güran Yiğitbaşı kitapları

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından, o gece kadınların yaptıkları fedakarlıkları konu alan 'Direnen Kalplerin Hikayesi' isimli bir belgesel yaptı. 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKAN YARDIMCISI OLDU 

Akademik kariyerine devam eden Güran Yiğitbaşı, 5 Ağustos 2021'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na atandı. Burada Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı olarak 9 ay boyunca görev yaptı. 

AFYONKARAHİSAR VALİSİ OLARAK ATANDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan Kübra Güran Yiğitbaşı 12 Mayıs 2022'de Afyonkarahisar Valisi olarak göreve başladı. 

Kübra Güran Yiğitbaşı biyografisi

TÜRKİYE'NİN BAŞÖRTÜLÜ İLK VALİSİ OLDU

Kübra Güran Yiğitbaşı'nın, yayınlanan resmi gazete ile Afyonkarahisar Valisi olarak atanmasının ardından ülke gündemine oturdu. Kübra Güran Yiğitbaşı Türkiye'nin ilk başörtülü Valisi olarak adını tarihe yazdırdı. 

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI EVLİ Mİ?

Kübra Güran Yiğitbaşı evlidir ve 3 çocuk annesidir. 

YORUMLAR 47
  • Yaşar SULU/ 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbım sayılarını artırsın inşallah
    Cevapla
  • Sezgine 1 yıl önce Şikayet Et
    Artsın, eksilmesin. Taşsin dokulmesin inşallah. 28 Şubat'ın gönlümüzde bıraktığı kırgınlıklarla ancak bu örneklerle helallesebiliyoruz bay Kemal. Yapabilir misin sen? Tabanın bürokratlarin izin verir mi?
    Cevapla
  • Adak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yolu, Bahtı Açık Olsun . Emeği Geçenlerden Rabb'im Razı Olsun
    Cevapla
  • aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    gururduydum Allah sayılarını artırsın laikler çatlamıştır
    Cevapla
  • irfan 1 yıl önce Şikayet Et
    durmak yola devam ins hemsehrime basrilar dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle