Tuba Ersöz Ünver kimdir ve aslen nerelidir? Türkiye'nin ilk başörtülü Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver hayatı

Tuba Ersöz Ünver, Konya'nın Beyşehir ilçesinin ardından Gümüşhane başsavcısı olarak atanmasının ardından gündem oldu. Türkiye'deki ilk başörtülü Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver'in hayatı ve memleketi araştırılmaya başlandı. İşte merak edilen Tuba Ersöz Ünver biyografisi...

Tuba Ersöz Ünver kimdir ve aslen nerelidir? Türkiye'nin ilk başörtülü Başsavcısı Tuba Ersöz  Ünver hayatı
Tuba Ersöz Ünver kimdir ve aslen nerelidir? Türkiye'nin ilk başörtülü Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver hayatı
GİRİŞ 21.06.2022 10:30 GÜNCELLEME 21.06.2022 10:30
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Tuba Ersöz Ünver, 1989'da Elazığ'da dünyaya geldi. Aslen Elazığlı'dır. Şimdilerde 33 yaşındadır. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversite mezuniyetinin ardından Bakırköy'e ve Elazığ'a (2015-2016) adli yargı hakimi olarak atandı.

Tuba Ersöz

2017'de Şanlıurfa’ya bağlı Halfeti'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. 2018'de, Aydın'ın Nazilli ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı yapmaya başladı.

Nazilli Ağır Ceza’da görev yaptığı sırada, HSK tarafından yayınlanan son kararnameyle Konya, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı oldu. 

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir ve aslen nerelidir? İlk başörtülü Vali Kübra Güran Yiğitbaşı biyografisiKübra Güran Yiğitbaşı kimdir ve aslen nerelidir? İlk başörtülü Vali Kübra Güran Yiğitbaşı biyografisi

Türkiye'nin ilk başörtülü başsavcı Tuba Ersöz

TÜRKİYE'NİN İLK BAŞÖRTÜLÜ SAVCISI OLDU

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevine devam eden Tuba Ersöz Ünver şimdi de Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Ersöz Ünver, bu görevi ile Türkiye'deki ilk başörtülü il Başsavcı olarak adını tarihe yazdırdı. 

Sevgi Yiğit kimdir ve aslen nerelidir? Cumhurbaşkanı başdanışmanı Sevgi Yiğit hayatı ve biyografisi...Sevgi Yiğit kimdir ve aslen nerelidir? Cumhurbaşkanı başdanışmanı Sevgi Yiğit hayatı ve biyografisi...

YORUMLAR 15
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesele bas örtüsü deyildiki,bu sözüm ona cagdas olma sevdasiyla dinsizlik tir.bu kadim Türk Milletini özünden uzaklastirmakti.Ne denmistir Su akar Yolunu bulur.Vesselam
    Cevapla
  • Yunaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çevik Bir efendi, bak Türkiye geri gitmiyor. Tam tersi eğitimli bayanlar haklı olarak güzel makamlara gelebiliyor. Senin şimdi rütben er ve cezaevindesin.
    Cevapla
  • Fatih Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. gurur duyduk kıymetli hemşerimiz ve güzel kardeşimizle. Allah utandırmasın. Rabbim muvaffak etsin.
    Cevapla
  • Doğrusu 1 yıl önce Şikayet Et
    1071 yılında Anadolu'yu fethetmişiz. Bir hukuk masasına daha yeni oturuyoruz. Adamlar halkın yüzde ellisine hukuk masasını zoraki yasaklamışlar. Savaşı masada kazanmak çok daha zor.
    Cevapla
  • Selahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    adalet var mı ona bakalım kişiler önemli değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle