İlham Gencer kimdir ve kaç yaşındadır? İlham Gencer'in sağlık durumu...

İlham Gencer şarkıları ve besteleri ile tanınan isimlerden. Ajda Pekkan, Cem Karaca, Barış Manço, Emel Sayın ve Fikret Kızılok gibi sanatçıların yetişmesinde rol oynamış İlham Gencer'in kaç yaşında olduğu ve kariyeri oldukça merak edildi. Bir dönem Alparslan Türkeş'in de danışmanlığını yapan İlham Gencer'in hayatı oldukça dikkat çekici. İşte, İlham Gencer'e dair tüm merak edilenler...

İlham Gencer kimdir ve kaç yaşındadır? İlham Gencer'in sağlık durumu...
İlham Gencer kimdir ve kaç yaşındadır? İlham Gencer'in sağlık durumu...
GİRİŞ 20.07.2022 12:47 GÜNCELLEME 20.07.2022 12:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bozkurt İlham Gencer 27 Ağustos 1923'te, İstanbul'da dünyaya geldi. Şimdilerde 99 yaşındadır.  

Eğitim hayatına başlamadan önce başladı müziğe olan ilgisi. Henüz 5 yaşında piyano çalmaya başladı. Diğer yandan da çeşitli müzik eğitimleri almaya devam etti. Hem eğitim hayatına devam ediyor hem de müzik konusunda kendisini geliştiriyordu. 

İlham Gencer

Ancak aldığı eğitim, profesyonel derslerden ziyade, amatör kapsamdaydı. bu konuda, ilerleyen yaşlarda bile nota bilmediğini, doğaçlama yaptığını ifade etmiştir. 

İlk bestesini (İlham Vals) çok küçük yaşlarda yaptı. İlerleyen yıllarda da besteci kimliği, onu 'İlham Gencer' yapacaktı. Şuanda da ülkede oldukça ünlü olan isimleri yetişmesinde önemli rol oynadı.  Ajda Pekkan, Cem Karaca, Barış Manço, Emel Sayın ve Fikret Kızılok bu isimlerden bazılarıdır. 

ATATÜRK'ÜN CENAZESİNDE YARALANDI

İlham Gencer, Atatürk'ün cenazesi esnasında, oluşan kargaşada başından darbe alarak yaralandı. Bu yaralanma sonucunda yaklaşık 3 ay tedavi gördü.

İlham Gencer biyografisi

TÜRKİYE'NİN İLK PİYANİST ŞANTÖRLERİNDEN OLDU

Çok küçük yaşta piyonu çalmaya başlayan Gencer, ülkenin ilk piyanist şantörlerinden biri oldu. 

TÜRKİYE'DE CAZ MÜZİĞİ BAŞLATTI

Gencer, aynı zamanda, Türkiye'de caz müziği başlatan isimler arasında yer aldı.

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN DANIŞMANI OLDU

Gencer, müzik hayatının yanı sıra siyasetin içinde de aktif olarak yer aldı. MHP'de uzun yıllar boyunca çalışmalar yürüttü. Partisinden milletvekili adayı ve belediye başkan aday oldu. Bir dönem de MHP lideri Alparslan Türkeş'in danışmanlığını yaptı. 

Piyanist İlham Gencer

İLHAM GENCER EŞİ

İlham Gencer,1953’te şarkıcı Ayten Alpman ile dünya evine girdi. 8 yılın sonunda birliktelikleri boşanma ile noktalandı.

İkinci evliliğini ise, Necla Gencer işe yaptı. Bu evliliğinden 3 çocuk sahibi oldu. 

İLHAM GENCER'İ SAĞLIK DURUMU

Bir süredir hastalıkları ile boğuşan ve hastanede tedavi altında olan İlham Gencer'in sağlık durumuna ilişkin açıklama, oğlu Bora Gencer'den geldi. Bora Gencer, babası İlham Gencer'in sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade etti. Gencer'in tedavisinin normal odada devam edeceği öğrenildi. 

Ajda Pekkan'ın hocası İlham Gencer'in acı günü! 100. yaşına günler kala…Ajda Pekkan'ın hocası İlham Gencer'in acı günü! 100. yaşına günler kala…

YORUMLAR 2
  • mustafa çevik 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sağlıklı ve imanlı bir ömür nasip eylesin hepimize Rabbimiz bütün hastalarımıza Şafi ismi hürmetine şifalar ihsan eylesin Amin
    Cevapla
  • Z.A.Şimşek 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı sağlıklı huzurlu ömür nasip etsin koca bozkurtumuza inşallah.
    Cevapla