Hümeyra Şahin kimdir ve nerelidir? Hümeyra Şahin kaç yaşındadır? Hümeyra Şahin kitapları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile evlenen Hümeyra Şahin'in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte, Hümeyra Şahin biyografisi...

Hümeyra Şahin kimdir ve nerelidir? Hümeyra Şahin kaç yaşındadır? Hümeyra Şahin kitapları
Hümeyra Şahin kimdir ve nerelidir? Hümeyra Şahin kaç yaşındadır? Hümeyra Şahin kitapları
GİRİŞ 17.10.2022 11:42 GÜNCELLEME 02.09.2023 23:55

Hümeyra Şahin 1976'da İstanbul'da dünyaya geldi. Tam adı Havva Hümeyra Şahin'dir. Kafkas asıllıdır. Şimdilerde 46 yaşındadır.

Kitaplarla iç içe büyüdü. Tarihe ve kitaplara olan ilgisi ailesinden gelmektedir. Tarihçi bir dedenin, felsefeci bir ablanın kardeşidir. Edebiyat Öğretmeninin de keşfi ve yönlendirmesi ile yazmaya yöneldi. 

Hümeyra Şahin

İlk orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nü başarı ile tamamladı. Daha sonra  Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Osmanlı Bürokratik Modernleşmesi konusunda yazdığı tez ile yüksek lisanstan mezun oldu. 

Eğitim hayatının ardından bir dönem İngiltere'nin Londra kentinde ikamet etti. Burada da eğitimine ilişkin adımlar attı. Londra'da İtalyan Roma İşletme Okulu'nda Sanat ve Kültür Yönetimi alanında master yaptı. Bu yüksek lisans, Hümeyra Şahin'in ikinci yüksek lisans programıdır. 

Daha sonra yeniden ülkeye dönüş yapan Şahin, çok sayıda projede yer aldı ve ulusal ve uluslararası çalışmalarda konsept danışmanı olarak görev yaptı. Uzun yıllar boyunca özel sektörde aktif olarak çalıştı.

Birçok programda konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca Meridyen Derneği'nin Başkanıdır. Dernekte aktif olarak faaliyet yürütmektedir. 

İyi derece İngilizce ve Osmanlıca bilmektedir. 

Hümeyra Şahin biyografisi

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OLDU

Hümeyra Şahin Kasım 2018'de Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak görev aldı. Bu görevine hala devam etmektedir. 

HÜMEYRA ŞAHİN KİTAPLARI

Hümeyra Şahin, kariyerine devam ederken diğer yandan da yazmayı ihmal etmedi. Birçok dergide ve platformda yazıyı ve öyküleri yayınlandı. Ayrıca Akşam Gazetesi'nden köşe yazarlığı yaptı. 2013 ile 2018 arasında gazetede yazıları yayınlandı. 

Yazdığı yazılarla da adından söz ettiren Şahin, 2012'de de Lacivert isimli bir öykü kitabı çıkardı. Daha sonrasında da yeniden kitap çalışmalarına devam etti. İşte, Hümeyra Şahin'in kitapları

  • Lacivert

HÜMEYRA ŞAHİN'İN EŞİ

Hümeyra Şahin, Temmuz 2022'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile evlendi. 

Recep Tayyip Erdoğan, Fuat Oktay, Hümeyra Şahin ve Emine Erdoğan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL